Šport
3458 ogledov

Quick Stepov kolesar med intervjujem s pestmi v glavo nemškega sprinterja

Florian Senechal in Max Walscheid Reševalni pas/Twitter
Francoski kolesar se je po grdem padcu na nemški dirki, imenovani Münsterland Giro, nad mladim Nemcem znesel kar s pestmi.

Sprint za zmago na znameniti nemški kolesarski klasiki Münsterland Giro je zaznamovala grda nesreča 200 metrov pred ciljem, katera je bila tudi povod za pretep med enim izmed intervjujev po koncu dirke.

Francoski kolesar ekipe Deceuninck Quick Step, Florian Senechal, ki je bil zadnji člen v sprinterskem vlaku zmagovalca dirke Alvara Hodega, je za množičen padec obtožil Sunwebovega sprinterja, Nemca Maxa Walscheida, ter ga med prenosom v živo, ko je petouvrščeni kolesar ravno dajal izjavo za nemško televizijo, udaril v glavo, pri tem pa seveda zadel Nemčevo čelado.

Senechal je namreč v zadnji metrih izstrelil svojega kolumbijskega moštvenega kolega proti zmagi, sam pa je zmanjšal hitrost ter odvil na stran, pri tem pa je ves čas gledal preko svojega desnega ramena, medtem ko je Walscheid v boju za zmago poletel mimo njega po njegovi levi. Kot kaže je pri tem manevru Senechal s sprednjim kolesom zadel Nemčevo zadnje ter izgubil ravnotežje, pri padcu pa s seboj na tla spravil še kolesarja ekipe Sport Vlaanderen Baloise.

Po Senechalovem napadu je Walscheid Francozu prav tako vrnil z enim udarcem, preden so besnega Senechala stran odvlekli moštevni kolegi iz belgijske ekipe.

Na dirki, katero je lani dobil prav Walscheid, je na koncu slavil Hodeg pred nemcem Pascalom Ackermannom (Bora Hansgrohe) ter Belgijcem Timom Merlierom (Corendon Circus).

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice