Šport
2729 ogledov

Roglič znova v cilju pred vsemi tekmeci

Primož Roglič twitter Team Jumbo-Visma
Slovenski kolesar je na znanem klancu še enkrat več premagal konkurenco.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je številnim uspehom dodal še enega. Danes je zmagal na enodnevni dirki, 102. izvedbi Gira d'Emillia. Član Jumbo-Visme je na 207 kilometrov dolgi preizkušnji med Bologno in San Luco za 15 sekund ugnal Kanadčana Michaela Woodsa in Kolumbijca Sergia Higuito. To je bila prva zmaga Zasavca na enodnevnih dirkah.

Roglič, ki je kot prvi Slovenec slavil na tej preizkušnji, je letos v skupni razvrstitvi že dobil dirke po Združenih arabskih emiratih, od Tirenskega do Jadranskega morja, dirko po Romandiji ter dirko po Španiji.

Zmagal je tudi na tem vzponu že na dirki po Italiji. "Nazadnje, ko sem bil tukaj, sem tudi zmagal, tako da mi je San Luca všeč, zagotovo," je dejal Roglič. "Težko je kaj narediti, če si sam, toda fantje iz ekipe so bili danes izjemni. V bistvu se nisem počutil prav dobro, toda boril sem se do konca zanje in lepo je, da mi je uspelo zmagati," je dodal Slovenec, ki se bo do konca sezone udeležil še dirk v Vareseju in Lombardiji.

Roglič, ki je skupno dosegel že 12. zmago sezone, je sicer napadel na zadnjem vzponu in za seboj ob Woodsu in Higuiti pustil še Nizozemca Baukeja Mollemo, Španca Alejandra Valverdeja, Italijana Diega Ulissija, Francoza Pierra Latourja, Danca Jakoba Fuglsanga, Kolumbijca Egana Bernala Gomeza in Italijana Gianluco Brambillo, ki je dopolnil prvo deseterico.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Na dirki je od Slovencev nastopil še Jan Polanc (UAE Emirates), ki pa ni prišel do cilja.

Komentarjev 2
  • Avatar Annasterra
    Annasterra 01:42 06.oktober 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • jmc45218 17:48 05.oktober 2019.

    To je najboljše delo, ki ga Google zdaj plačuje. Prvi mesec sem 3 ure na dan prejel 29.736 dolarjev za delo. Začel sem pred štirimi meseci in takoj domov prinesel vsaj 7835 do 9454 dolarjev na teden. ------- >>>> www.WebWork3.Com

Sorodne novice