Šport
5012 ogledov

Nov grd padec slovenskega kolesarja na dirki po Hrvaškem

Gašper Katrašnik Profimedia
Še en slovenski kolesar jo je skupil na dirki po Hrvaški.

Kolesarske dirke na Hrvaškem slovenski kolesarji ne bodo ohranili v najlepšem spominu. Slovenci so bili skupno najvišje na petem mestu, kjer je končal Domen Novak, a sta jo dva končala z grdima padcema. Že pred dnevi se je dirka boleče končala za Mateja Mohoriča, danes pa še za Gašperja Katrašnika.

Mohorič, tako kot Novak član ekipe Bahrain Merida, je padel ob koncu tretje etape, ko je pred njim eden izmed prostovoljcev na dirki neprevidno prečkal cesto, Mohorič pa je trčil vanj in padel, pri tem pa si je zlomil dve rebri ter staknil poškodbo pljuč, tako da je končal v bolnišnici v Zadru.

Danes pa je ob koncu dirke po Hrvaški neprijetno izkušnjo doživel še član Adrie Mobila Katrašnik. V ekipi menijo, da je bila njegova poškodba tudi posledica malomarnosti prirediteljev, ki so sredi ceste pustili nezaščiteno plastično oviro, v katero se je član novomeške ekipe zaletel in nato grdo padel.

"Današnji dober vtis je pokvaril padec Katrašnika, ki se je približno osem kilometrov pred ciljem etape pri polni hitrosti zaletel v nezaščiteno plastično oviro na cesti. Tej se je uspel kolesar pred njim še nekako izogniti. Padec je bil zelo hud, na srečo je Gašper trpežen in je v bolnišnici pri polni zavesti in na dodatnih preiskavah," je sporočil direktor ekipe Branko Filip. Jezen je bil tudi zato, ker takoj po padcu nihče ni priskočil na pomoč kolesarju in so mu prvi pomagali šele v njegovi ekipi.

"Mi sami smo ustavili reševalno vozilo za dirko. To so stvari, ki niso sprejemljive. Varnost kolesarjev mora biti vedno na prvem mestu, šov pride na vrsto šele kasneje."

Pred mesecem jo je sicer grdo skupil še en slovenski kolesar, Luka Mezgec je moral po množičnem padcu v sprintu predčasno zapustiti Vuelto.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.