Šport
437 ogledov

Tako so v Zagorju pričakali Primoža Rogliča

kolo Primož Roglič Trbovlje dimnik Facebook
Rogliča je sprejelo "rdeče Zagorje".

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je danes v domačem Zagorju doživel lep sprejem, ki so ga njegovi krajani pripravili v čast skupni zmagi na dirki po Španiji.

Primož Roglič Tour de France Šport Trasa po okusu Rogliča, zadnja v tem slogu
kolo Primož Roglič Trbovlje dimnik Foto Šport Fantastičen poklon Rogliču na najvišji stavbi Evrope

Zagorje z okolico je Rogliča tako počastilo že drugič letos. Prvič ga je junija, ko so proslavili tretje mesto na dirki po Italiji, skupno pa že petič.

Okrasitev v Zagorju in na poti vanj je bila tokrat v znamenju rdeče - rdečo majico je kolesar, doma iz Strahovelj, na dirki po Španiji osvojil v veličastnem slogu. Njegovi krajani so v njegovo čast na najvišji dimnik v Evropi v Trbovljah dvignili tudi rdeče cestno kolo. Krožišče je krasil napis Primož Roglič in njegov portret.

kolo Primož Roglič Trbovlje dimnik | Avtor: Facebook Facebook

Iz Strahovelj so ga do mestne ploščadi pospremili kolesarji in prijatelji, odeti v rdečo barvo, zbrana množica pa mu je pripravila špalir.

"Hvala vsem, da ste tukaj. Izkoristimo trenutek, ko sem doma, ko sem med vami," je navijačem sporočil Roglič, ki je po koncu sprejema dolgo časa podpisoval avtograme in se fotografiral.

Župan Zagorja Matjaž Švagan pa je dejal: "Primož ve, kje se je rodil, kje je začel pot in kje dobi najboljšo energijo."

Primož Roglič Fantastično Šport Neverjetno, Roglič drugi najboljši v tem tisočletju!

Sicer pa je za Rogličem izjemno leto. V sezoni 2019 je vknjižil 13 zmag, od tega je le dve vknjižil na dirkah ekstra kategorije, vse ostale v svetovni seriji. Čeprav sezone še ni povsem konec - Roglič ne bo več dirkal -, jo bo končal na prvem mestu Mednarodne kolesarske zveze (Uci).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice