Šport
2252 ogledov

Fantastičen poklon Rogliču na najvišji stavbi Evrope

kolo Primož Roglič Trbovlje dimnik
1/3
Facebook
Slovenski kolesarski zvezdnik bo danes deležen še enega sprejema.

Za Primožem Rogličem je neverjetna sezona. Številne uspehe je kronal z zmago na španski Vuelti, pretekli konec tedna pa se je preizkusil še v jadranju na Barkovljanki.

Way of life Barcolana 2019 Video Šport "Roglič je bil kot kača"

Danes se bo Roglič vrnil v domače Zasavje, kjer ga čaka nov sprejem. Strahoveljčan je takšnih dogodkov že vajen, nazadnje ga je več kot 2.000 zasavskih rojakov sprejelo junija po stopničkah na italijanskem Giru.

Rogličeve zmage so v nekdaj energetsko bogati regiji obeležili na več načinov, nazadnje so se mu izvirno poklonili v Trbovljah.

Na najvišjem evropskem dimniku Evrope v sklopu ugasle Termoelektrarne Trbovlje (nekateri ga štejejo za najvišjo stavbo Evrope, saj sta višja le televizijska stolpa v Nemčiji oz. Ukrajini, ki pa sta grajena povsem drugače) se je namreč pojavilo rdeče kolo, kot simbol Rogličeve rdeče majice na Vuelti.

Kolo seveda ni na vrhu dimnika, ki dosega višino 360 metrov (za primerjavo - Eifflov stolp v višino meri 324 metrov), ampak precej nižje, na višini 32 metrov.

Kljub temu se z lokacije kolesa odpira pogled na dolino Save in rdeče prevozno sredstvo je moč opaziti z bližnje regionalne ceste.

Primož Roglič Fantastično Šport Neverjetno, Roglič drugi najboljši v tem tisočletju!

Trboveljski dimnik je bil zgrajen leta 1976. Za gradnjo je bilo potrebnih 11.866 kubičnih metrov betona in 1.079 ton jekla. V takšno vrtoglavo višino je bil zgrajen, da emisije ne bi onesnaževale savske doline, kamor veter ne poseže z veliko močjo. TET, v skolpu katerega je dimnik, je prenehala delovati leta 2014.

Komentarjev 1
  • schala 12:11 15.oktober 2019.

    Mislim kakšna najvišja stavba v Evropi...novinarji novinarji, pa kdaj preverite dejstva ki so lahko preverljiva? Pod prvo dimnik ni stavba, še manj pa je najvišja v Evropi (ne stavba ne konstrukcija) https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_tallest_structures_in_Europe

Sorodne novice