Šport
2205 ogledov

"Ogledal sem si zadnjih 40 kilometrov"

Primož Roglič Reševalni pas/Twitter
Čeprav leta 2019 še ni konec, se slovenski kolesarski as Primož Roglič že ozira proti novi sezoni.

V olimpijskem letu bo moral Primož Roglič skupaj z ekipo Jumbo-Visma pametno sestaviti načrt dirk, če želi ponoviti številne uspehe, poseben izziv pa bodo zagotovo zanj tudi olimpijske igre v Tokiu 2020. Po dirki po Lombardiji, zadnji veliki dirki sezone, je Roglič jeseni nastopil še na kronometru narodov v Franciji in kriteriju na Japonskem, kar je izkoristil za ogled dela olimpijske trase.

"V kratkem času sem želel občutiti, kaj pomeni celotno potovanje na Japonsko za moje telo. Vmes sem tekmoval na dirki, po njej sem si pogledal zadnjih 40 kilometrov cestne dirke. Vse skupaj je bilo pozitivno. Ljudje so super, prav tako so bili super občutki. Vesel sem, da sem se odpravil na pot na Japonsko," se je proti OI ozrl Roglič. Japonski prireditelji so pripravili zelo zahtevno dirko, ki bo bržčas potekala v visokih temperaturah in vlagi.

Kot nekdanjemu skakalcu bi mu olimpijska medalja pomenila več kot marsikateremu drugemu kolesarju. "Pomenila bi ogromno, tako kot vsaka zmaga. Vse je težko prigarano. Nobena dirka ni lahka, če greš nanjo po zmago. Za skakalca ni večje stvari kot OI. To je vrhunec. Treba bo trdo delati in imeti kanček sreče."

Primož Roglič sprejem Zagorje Sezona 2020 Šport Roglič: Giro bolj za Dumoulina, jaz želim Tour

Na vprašanje, kaj bi vzel, če bi imel na mizi olimpijsko medaljo ali rumeno majico, ki jo dobi najboljši na Tour de Franceu, pa je odgovoril v slogu šampionov: "Obe bi vzel."

Še pred OI je na koledarju sezone največja etapna dirka med vsemi, dirka po Franciji, ki se bo končala le nekaj dni prej. Ali bo Roglič na njej nastopil, še ni razkril, več bo vedel po prvih pripravah z ekipo v Španiji med 11. in 20. decembrom. "Nepravičen bom, če bi zdaj govoril o načrtih. Počakati bo treba do prvega trening-kampa. Tam bomo sedli in se pogovorili. Potem bom lahko več povedal. Ni mi treba hiteti z začetkom sezone. Kakorkoli obrnem, sezona bo dolga," je menil Zasavec.

Čeprav ima zdaj več časa za družino in počitek, o razlogih, zakaj je bil tako dober iztekajočem se letu, ne razmišlja. "Razmišljam, kako ponoviti sezono, kako biti še boljši, kako lažje in bolje delati vse stvari. Dokler si v tekmovalnem procesu, nimaš časa spati na lovorikah. Ko bom prišel na prvo dirko, bom na startu z 200 drugimi kolesarji. Vse se bo začelo znova," je še dejal po UCI lestvici prvi kolesar sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice