Šport
2291 ogledov

Roglič: Giro bolj za Dumoulina, jaz želim Tour

Primož Roglič Twitter
Najboljši kolesar sezone 2019 se že ozira proti novim izzivom.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič še ni uradno razkril cilje za sezono 2020, a je v pogovoru za portal cyclingnews namignil, da se bo osredotočil na dirko po Franciji.

"Ne morem reči, česa se bom lotil, a želim si zmagati Tour," je za cyclingnews povedal Roglič. "To je največja dirka. Za nekoga, ki je sposoben na grand touru - in je bil tretji na Giru - so sanje, da slavi na Touru," je dejal letošnji zmagovalec dirke po Španiji.

"Nisem še imel časa, da res naštudiram trasi in podrobnosti etap. Na Giru bodo tri vožnje na čas, kar bi bilo zame OK. Morda to še bolj ustreza Tomu (Dumoulinu. op. a.). Še vedno se nimam za pravega specialista za kronometre. Dobro mi gre na njih, toda dober sem na tistih, ki niso vsakdanji, nisem dober na ravninskih, ko gre 30 km v eno smer in potem nazaj," je v pogovoru razmišljal Zasavec, ki je v torek dopolnil 30 let.

Primož Roglič O Lepih dekletih Šport Roglič razkril svoje sanje

Nizozemec Tom Dumoulin bo s 1. januarja postal uradni moštveni kolega Rogliča pri Jumbo-Vismi, ki bo v novo sezono krenila zelo močna. Poleg Rogliča in Dumoulina bodo pri Jumbo-Vismi stavili še na Nizozemca Steven Kruiswijka ter plejado izvrstnih pomočnikov. Kolesarski strokovnjaki so mnenja, da lahko nizozemsko moštvo po dolgih letih stre ekipo Ineos, ki je v zadnjih sezonah dominirala predvsem na največji dirki - Touru.

"Ni razloga, da nam Tour ne bi ustrezal. V kronometru lahko pridobim čas, a če se ozremo na letošnjo sezono - če bom zdrav in bo vse OK, potem se brez težav peljem dobro tudi v gorah," je povedal Roglič, ki bo po oddihu z družino v začetku decembra z ekipo v Španiji opravil prve skupinske priprave in se odločil, katerim dirkam se bo v sezoni 2020 posvetil.

Primož Roglič sprejem Zagorje | Avtor: Profimedia Profimedia

"Utrujen sem, toda tako je prav. Neverjetno je, kako izjemna sezona je za menoj. Zmagal sem veliko dirko in končal kot številka 1 svetovnega kolesarstva," je med drugim povedal in priznal, da bo vedno ponosen, da je končal sezono kot najboljši na svetu.

"Kot vedno, dobri rezultati prinašajo več pričakovanj. Postavljamo jih še višje in višje. Zdaj imam še več odgovornosti. Ne glede na vse, trdo bom delal in bomo videli, kako bo šlo prihodnje leto," je pogovor za cyclingnews zaključil slovenski kolesarski zvezdnik.

Tadej Pogačar, zmagovalec dirke po Kaliforniji Odpoved Šport Pogačar ne bo mogel braniti lovorike
Komentarjev 1
  • Avatar Latilessa
    Latilessa 23:48 30.oktober 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com