Šport
2741 ogledov

Roglič razkril svoje sanje

Primož Roglič Profimedia
"Morda bi se ekipa Ineos morala bati nas," pravi slovenski kolesarski šampion.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je sezono sklenil s tretjim mestom na kriteriju Saitama na Japonskem, med letom pa se je izkazal z zmagami na dirkah po Združenih arabskih emiratih, od Tirenskega do Jadranskega morja, po Romandiji, Španiji, Giro dell'Emilii in preizkušnji Tre Valli Varesine. S tretjim mestom na dirki po Italiji je postal prvi Slovenec na stopničkah ene izmed tritedenskih etapnih dirk, kasneje pa je ta dosežek nadgradil še z zmago na Vuelti.

Zdaj sanja o rumeni majici na Touru. Želi si jo osvojiti na gorskem kronometru, ki se bo končal na sloviti planoti La Planche des Belles Filles. Na Planoti lepih deklet se bo končala predzadnja etapa Toura 2020, šlo bo za 36 kilometrov dolg gorski kronometer, nato bo sledil le še tradicionalna parada zmagovalcev do Pariza, ki ne bo več spremenila vrstnega reda najboljših. 

Primož Roglič danes praznuje 30. rojstni dan.

"Več kot je kilometrov v vožnji na čas, boljše je zame. Dvajseta etapa dirke, gorski kronometer do Le Planche des Belles Filles, je zame dober, mislim, da bi lahko tam naredil razliko," je Roglič dejal za špansko Marco in dodal: "To je moja najljubša etapa. Na njej bi rad osvojil rumeno majico in jo nato ponesel do Pariza."

"Ko sem videl, da bo kronometer na zadnji pravi tekmovalni dan, sem bil zelo vesel, a ne želim si že zdaj preveč dvigniti upanja. Moral bom iti korak za korakom. Do zdaj sem le dvakrat startal na Touru, moral bom biti previden."

Njegova elipa Jumbo-Visma je bila v tem letu izjemna, na vseh treh največjih dirkah je bila na stopničkah, sedanji zasedbi pa se je pridružil še veliki nizozemski as Tom Dumoulin. "(Egan) Bernal in (Chris) Froome imata izjemno moštvo, ki je na Touru dominiralo v zadnjih letih. Mi smo okrepili našo zasedbo in ni nas strah ekipe Ineos, morda bi se oni morali bati nas. Mislim, da se na vseh treh velikih dirkah z Dumoulinom, Kruisjwijkom in mano lahko borimo za zmago. Vendar je vseskozi treba spoštovati nasprotnike," je razmišljanja o naslednji sezoni zaključil Zasavec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice