Šport
1912 ogledov

V Nemčiji nove obtožbe na račun Slovenca, ta zanikal vse

Milan Eržen Reševalni pas/Twitter Milan Eržen.
Dopinška afera Aderlass dobiva nove razsežnosti, v domnevne nečednosti je vpletenih vse več imen.

Konec preteklega tedna se je v Münchnu nadaljeval sodni proces v dopinški aferi Aderlass, ki je izbruhnila lani na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v avstrijskem Seefeldu.

V obravnavi se je že večkrat pojavilo ime Milana Eržena, direktorja ekipe Bahrain Merida. Glavni obtoženi v aferi - erfurtski zdravnik Mark Schmidt (na fotografiji spodaj), je zatrdil, da je želel Eržen "vstopiti v poslovni odnos" z njim in da ga je prosil za "napravo" za učinkovito procesiranje krvnih vzorcev.

Francoski Le Monde je sicer že lani poročal, da so preiskovalci Kolesarske protidopinške fundacije (CADF) - enega od organov Mednarodne kolesarske zveze (UCI), razkrili odnose med Erženom in Schmidtom, in sicer preko hrvaškega posrednika.

Mark S. afera Aderlass | Avtor: Epa Epa

Erženov odvetnik Blaž Tomažin Bolcar je zanikal vse obtožbe. "Med letoma 2013 in 2016 Milan Eržen ni imel nobene funkcije v kolesarstvu, zato sporočilo Schmidtu iz leta 2014 nima nobene veze s kolesarstvom. Nikoli ni bilo sodelovanja med njima, niti poslovnega niti zasebnega," je za Siol dejal Tomažin Bolcar.

Primož Roglič Odkritje Šport Kolesarski svet ima "novega Rogliča"

Dva slovenska kolesarja na takratnem plačilnem spisku Bahrain Meride - Kristijan Koren in Borut Božič, sta oktobra 2019 dobila dveletno prepoved nastopanja zaradi vpletenosti v afero Aderlass.

Skupno so preiskovalci v aferi Aderlass odkrili nečednosti, povezane z vsaj triindvajsetimi profesionalnimi športniki iz osmih različnih držav. Večinoma gre za smučarske tekače in kolesarje. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice