Šport
462 ogledov

Štiriletna prepoved za nosilca rumene majice

Rinaldo Nocentini Epa
Italijan, ki je leta 2009 na Touru osem dni nosil rumeno majico vodilnega, se je upokojil lani.

Upokojeni italijanski kolesar Rinaldo Nocentini je prejel štiriletno prepoved nastopanja zaradi kršenja dopinških pravil, poroča francoska tiskovna agencija AFP. 

Italijanska protidopinška agencija (Nado) je Nocentinija kaznovala zaradi nepravilnosti v biološkem potnem listu ob zlorabi prepovedanega poživila, ki so jo zabeležili konec leta 2019 po upokojitvi zdaj 43-letnega kolesarja. Več podrobnosti Nado v izjavi za javnost ni razkril.

Rinaldo Nocentini | Avtor: Epa Epa
Zaradi dopinškega prekrška mu bodo črtali vse izide od leta 2018 naprej. Kaznovan bo do 29. novembra 2024, v kolikor bo še kdaj poprijel za tekmovalno kolo na katerikoli ravni.

Nocentini je kariero začel leta 1999, največjo slavo pa je doživel na Touru leta 2009, ko je med med vključno osmo in 15. etapo v dresu AG2R La Mondiala nosil rumeno majico vodilnega.

Po 15. etapi jo je oblekel kasnejši zmagovalec Španec Alberto Contador, dirko po Franciji pa je Nocentini takrat sklenil na 11. mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice