Šport
2775 ogledov

Kolesarski šampion prestopil v eno najmočnejših ekip na svetu

Mark Cavendish Profimedia
Cavendish našel novega delodajalca, vrača se v "volčji trop" zmagovalcev.

Britanski kolesar Mark Cavendish se še ne bo upokojil, saj je za prihajajočo sezono našel novega delodajalca. Specialist za sprinte bo v letu 2021 oblekel dres belgijske ekipe Deceuninck-Quick Step (ki sama sebe imenuje "volčji trop"), za katero je že kolesaril med leti 2013 in 2015.

Kolesar z otoka Man velja za enega najboljših sprinterjev v zgodovini, pohvali pa se lahko s 30 etapnimi zmagami na dirki po Franciji, 15 na Giru ter naslovom svetovnega prvaka. Za absolutnim rekordom po osvojenih etapah na Touru zaostaja le za slovitim "kanibalom" Eddyjem Merckxom (34).

Pri belgijski ekipi bo bržčas sestavljal sprinterski vlak za Irca Sama Bennetta in ob morebitni vrnitvi za Nizozemca Fabia Jakobsena. "Ne morem opisati, kako navdušen sem nad vrnitvijo v moštvo. Nikoli nisem skrival čustev do tega posebnega moštva, zato se zdi to kot vrnitev domov," je ob podaljšanju športne poti dejal 35-letnik.

"V ekipi me namreč ne bodo pričakali le izjemni kolesarji, temveč tudi večina osebja, katero je bilo tu že tekom mojega prvega obdobja v moštvu. Komaj čakam, da začnemo znova sodelovati. Bili so namreč del najbolj uspešnega dela moje kariere, del obdobja, na katerega sem izjemno ponosen," je zaključil kolesar z otoka Man.

"Kljub izjemno naporni ter precej stresni sezoni so ves čas kazali, kako močna ter povezana ekipa so. Upam, da bom lahko k temu tudi sam kaj prispeval. Komaj čakam, da se vrnem v "volčji trop".

Cavendish je tekom svojih prvih treh let, ki jih je preživel pri belgijski ekipi, dobil kar 44 dirk, od tega tri etape Dirke po Franciji ter pet Dirke po Italiji. kjer je tudi osvojil majico za najboljšega kolesarja po točkah. V tem času je zmagal tudi na državnem prvenstvu ter prestižni klasiki Kuurne-Brussel-Kuurne.

"Z Markom nas vežejo številni lepi spomini. Imamo skupno zgodovino, ki datira precej nazaj. Tekom svojih treh let pri naši ekipi ni le zmagal na številnih dirkah, temveč je nastopal kot pravi šampion ter neprestano dokazoval, kako predan je naši ekipi," je ob predstavitvi nove okrepitve izjavil menedžer ekipe, ki na svetovni lestvici zaostaja le za Jumbo-Vismo, Patrick Lefevere.

V letošnji sezoni je imel Cavendish številne težave, nikoli pa ni zares posegel po visokih mestih na pomembnih dirkah. Oktobra je po preizkušnji Scheldenprijs, ki sicer velja za neuradno svetovno prvenstvo za sprinterje, čustveno oznanil, da se utegne po letu 2020 tudi posloviti od profesionalnega kolesarstva.

V karieri je Cavendish skupno zbral kar 146 zmag, zadnja pa sega v februar 2018, ko je dobil tretjo etapo dirke po Dubaju.

Komentarjev 2
  • liranoc 08:42 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • nibbmangcont 05:01 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - odličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

Sorodne novice