Šport
16555 ogledov

Jumbo-Visma ostro zavrača vpletenost Primoža Rogliča

primož roglič Epa
Nizozemska ekipa kategorično zavrača navedbe o vpletenosti Primoža Rogliča in Toma Dumoulina v dopinško afero Aderlass.

Potem ko je nemški časopis Süddeutsche Zeitung v torek poročal, da sta se med fotografijami 30 do 40 oseb, ki so bile zaslišane v povezi z odmevnim dopinškim škandalom, znašla tudi Primož Roglič in Tom Dumoulin (oba člana Jumbo-Visme), so v nizozemski ekipi navedbe odločno zavrnili.

primož roglič Sprememba Šport Konec ere za Rogliča in Co.: "Bili smo popoln par"

Pri Jumbo-Vismi pravijo, da jih münchensko tožilstvo v povezavi z afero ni kontaktiralo, prav tako pa zavračajo kakršnokoli povezavo med omenjenima kolesarjema ter osrednjim akterjem afere, nemškim zdravnikom Markom Schmidtom.

Osumljeni zdravnik in sostorilci naj bi vsaj 21 športnikom na nedovoljen način pomagali s transfuzijami krvi v obdobju med letoma 2011 in 2019.

dumoulin roglič | Avtor: Epa Epa
Roglič in Dumoulin ne vesta, kako sta se njuna obraza znašla med fotografijami zaslišancev, so po poročanju spletnega portala Cyclingnews.com šw sporočili iz nizozemskega moštva.

Ugiba se, da naj bi ju v afero vpletel obsojeni Georg Preidler, ki mu je bila zaradi krvnega dopinga izrečena štiriletna prepoved nastopanja.

Avstrijec je po navedbah Süddeutsche Zeitunga izrazil pomisleke tako glede Dumoulina, s katerim sta bila od leta 2013 do 2017 moštvena kolega v ekipi Team Sunweb, kot tudi Rogliča.

Po pričevanju Preidlerja, na katerega se sklicujejo nemški novinarji, naj bi mu leta 2017 prepovedali udeležbo na trening kampu, čeprav se je želel priprav udeležiti na lastne stroške. Ob tem je namignil na sumljiv dvig forme nekaterih kolesarjev, tudi Dumoulina, ki je kmalu zatem osvojil dirko po Italiji.

Kar zadeva Rogliča, je Preidler skeptičen do njegovega preskoka iz sveta smučarskih skokov v cestno kolesarstvo. "Nikoli ne bom razumel, kako se lahko iz smučarskega skakalca preleviš v zmagovalca tritedenske dirke," naj bi v priznanju dopinškega greha med drugim zapisal 30-letni Avstrijec.

Podrobneje o aferi Aderlass:

Mark S. afera Aderlass Doping Šport Afera tudi s Slovenci se počasi zaključuje Mark S. afera Aderlass Afera Aderlass Šport V Nemčiji nove obtožbe na račun Slovenca, ta zanikal vse doping Nadaljevanje Šport V zvezi z dopinško afero se pojavlja ime Milana Eržena doping Ozadje Šport Dopinška afera, ki bremeni tudi slovenska kolesarja, dobiva epilog
Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 10:43 24.december 2020.

    Hja, foušija ne pozna narodnosti!!!