Na krilih Podolskega padel Augsburg

Foto: EPA
Foto: EPA
Vodilni Bayern je v 11. kolu Bundeslige zanesljivo opravil svojo nalogo s sosedi iz Nürnberga. Slovenski Köln je po blamaži proti prvakom iz Dortmunda tokrat na krilih Lukasa Podolskega s 3:0 odpravil Augsburg. Do prve zmage kola so po zaslugi Michaela Ballacka prišli nogometaši Bayerja.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Kölna so se svojim zvestim navijačem na najlepši možni način odkupili za sramoten poraz v prejšnjem kolu proti prvakom iz Dortmunda, ki so jih na svojem staidonu ponižali kar s 5:0. Kozlički so v prvi nedeljski tekmi 11. kola Bundeslige s 3:0 premagali skromni Augsburg, ki se bo verjetno vse do konca sezone boril za obstanek. Junak obračuna je bil Lukas Podolski. Nemški reprezentant sicer že dalj časa igra brez poškodovanega partnerja v napadu Milivoja Novakovića, a mreže kljub temu trese kot po tekočem traku. Nemški reprezentant je tokrat zabil v razmaku petih minut v prvem polčasu (19. in 24., ko je zabil iz nasjtrožje kazni) in s tem praktično odločil srečanje. Zadnji žebelj v krsto Augsburga je v 56. minuti zabil Slawomir Peszko. Mišo Brečko je za Köln igral od prve do zadnje minute.

Kvartet golov Bayerna za + 4

Potem ko Nürnberg že 19 let ni slavil v Münchnu, bo morala ta ekipa – vsaj v prvenstvu - na to počakati vsaj še eno leto. Bayern je namreč slavil z zanesljivih 4:0 z dvema goloma Maria Gomeza ter po enim Bastaina Schweinsteigerja in Francka Riberyja. Druga Borussia (D) in peti Stuttgart sta vzela vsak po točko zavoljo remija 1:1. Schalke je bil s 3:1 boljši od Hoffenheima. Dva gola je zabil Klaas-Jan Huntelaar, enega pa Raul.

Prva tekma v Bundesligi je bila odigrana v tradicionalnem petkovem terminu. Dvoboj med Freiburgom in Bayerjem je že v drugi minuti odločil Michael Ballack, ki je dosegel edini zadetek na srečanju. Köln se bo po petardi na gostovanju v Dortmundu poskušal pobrati v nedeljo na domačem srečanju proti Augsburgu.

Nemška liga, 11. kolo:

Freiburg : Bayer Leverkusen 0:1 (0:1)
Ballack (2)

Bayern München : Nürnberg 4:0 (3:0)
Gomez (2, 69), Schweinsteiger (19), Ribery (39)

Schalke : Hoffenheim 3:1 (1:0)
Raul (28), Huntelaar (73, 11-m, 77); Ibišević (63)

Stuttgart : Borussia Dortmund 1:1 (1:1)
Tasci (22); Piszczek (45)

Wolfsburg : Hertha 2:3 (1:2)
Mandžukić (31), Schäfer (84); Raffael (28), Kobiašvili (37, 11-m), Lasogga (85)

Borussia Mönchengladbach : Hannover 2:1 (1:1)
Reus (22, 51); Pogatetz (26)

Mainz : Werder 1:3 (1:1)
Bungert (23); Pizarro (29), Hunt (47),
Prödl (78)

Köln : Augsburg 3:0 (3:0)
Podolski (19, 24/11-m), Peszko (56)
Mišo Brečko je igral vse srečanje, Milivoja Novakovića (oba Köln) zaradi poškodbe ni bilo v ekipi.

Hamburger SV : Kaiserslautern 1:1 (0:1)
Guerrero (65); De Wit (38)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.