Na maščevanje čakali šest let in prepotovali 2000 km

Foto: bljesak.info/Hooligans TV
Foto: bljesak.info/Hooligans TV
Hrvaški in ruski huligani so prejšnji teden na Irskem poravnali stare račune.
Oglej si celoten članek

Pretekli četrtek je Zenit iz St. Peterburga v okviru 3. kola skupinskega dela Lige Evropa gostoval v Dublinu, kjer domače tekme igra irski Dundalk. Rusi so srečanje pričakovano dobili (1:2), v dneh po tekmi pa so v javnost prišle podrobnosti še enega obračuna.

Na Irsko so se namreč odpravili tudi privrženci splitskega Hajduka (v letošnji sezoni ga vodi Marijan Pušnik). Na ulicah prestolnice zelenega otoka so v zasedi pričakali navijače Zenita, jim v pretepu zadali nekaj hudih udarcev in jim vzeli eno od navijaških zastav. In pristaši Hajduka so imeli svoje razloge za takšno početje.

Začetek zgodbe v Rusiji

Vse se je začelo leta 2010, ko sta se Zenit in Hajduk srečala prav v okviru Lige Evropa in takrat so ruski huligani v domačem mestu obračunali s Hrvati. 

Dve leti kasneje je Hajduk gostoval pri latvijskem Ventspilsu, v Rigo pa so iz 500 km oddaljenega St. Peterburga pristaši Zenita pripotovali na ponoven spopad s splitsko Torcido. Takrat so jim pomagali tudi latvijski huligani, ki so se o tem celo hvalili na medmrežju.

Vse od takrat so privrženci Zenita z objavljanjem fotografij ukradenih zastav in rekvizitov provocirali navijače Hajduka, ki pa so več kot očitno čakali na svojo priložnost za maščevanje.

In ta se je ponudila v četrtek. Na neatraktivno gostovanje pri Dundalku ni odpotovalo veliko Zenitovih "ultrasov", kar je razvidno tudi s posnetkov tekme. To so pri Torcidi očitno pričakovali in v skoraj 2000 km oddaljeni Dublin poslali "kazensko ekspedicijo". 

Odziv na forumih

Sprva so nekateri namigovali, da so pri maščevanju Torcidi pomagali navijači poljskega Gornika, s katerimi so Dalmatinci v dobrih odnosih. A portal Index je že poročal, da je Torcida po neuradnih kanalih sporočila, da je bila akcija izključno v njeni domeni.  

Zenitovi huligani so se že odzvali na svojih forumih in poudarili, da v Dublin ni odpotovala "najmočnejša ekipa" (karkoli naj bi to že pomenilo) in da ukradena zastava zanje nima velike simbolne vrednosti.

In kako je vse skupaj povezano z nogometom, se morda sprašujete? Kdo bi vedel ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.