Šport > Nogomet
30 ogledov

Na maščevanje čakali šest let in prepotovali 2000 km

huligani bljesak.info/Hooligans TV
Hrvaški in ruski huligani so prejšnji teden na Irskem poravnali stare račune.

Pretekli četrtek je Zenit iz St. Peterburga v okviru 3. kola skupinskega dela Lige Evropa gostoval v Dublinu, kjer domače tekme igra irski Dundalk. Rusi so srečanje pričakovano dobili (1:2), v dneh po tekmi pa so v javnost prišle podrobnosti še enega obračuna.

Na Irsko so se namreč odpravili tudi privrženci splitskega Hajduka (v letošnji sezoni ga vodi Marijan Pušnik). Na ulicah prestolnice zelenega otoka so v zasedi pričakali navijače Zenita, jim v pretepu zadali nekaj hudih udarcev in jim vzeli eno od navijaških zastav. In pristaši Hajduka so imeli svoje razloge za takšno početje.

Začetek zgodbe v Rusiji

Vse se je začelo leta 2010, ko sta se Zenit in Hajduk srečala prav v okviru Lige Evropa in takrat so ruski huligani v domačem mestu obračunali s Hrvati. 

Dve leti kasneje je Hajduk gostoval pri latvijskem Ventspilsu, v Rigo pa so iz 500 km oddaljenega St. Peterburga pristaši Zenita pripotovali na ponoven spopad s splitsko Torcido. Takrat so jim pomagali tudi latvijski huligani, ki so se o tem celo hvalili na medmrežju.

Vse od takrat so privrženci Zenita z objavljanjem fotografij ukradenih zastav in rekvizitov provocirali navijače Hajduka, ki pa so več kot očitno čakali na svojo priložnost za maščevanje.

In ta se je ponudila v četrtek. Na neatraktivno gostovanje pri Dundalku ni odpotovalo veliko Zenitovih "ultrasov", kar je razvidno tudi s posnetkov tekme. To so pri Torcidi očitno pričakovali in v skoraj 2000 km oddaljeni Dublin poslali "kazensko ekspedicijo". 

Odziv na forumih

Sprva so nekateri namigovali, da so pri maščevanju Torcidi pomagali navijači poljskega Gornika, s katerimi so Dalmatinci v dobrih odnosih. A portal Index je že poročal, da je Torcida po neuradnih kanalih sporočila, da je bila akcija izključno v njeni domeni.  

Zenitovi huligani so se že odzvali na svojih forumih in poudarili, da v Dublin ni odpotovala "najmočnejša ekipa" (karkoli naj bi to že pomenilo) in da ukradena zastava zanje nima velike simbolne vrednosti.

In kako je vse skupaj povezano z nogometom, se morda sprašujete? Kdo bi vedel ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.