Šport > Nogomet
15 ogledov

Tega se želi znebiti Uefa

hrvaška huligani EPA Simbolična fotografija.
Za pestro uverturo pred tekmo Hrvaške in Kosova so poskrbeli hrvaški huligani, ki so napovedovali prekinitev tekme v albanskem mestu Skadar.

Grožnje hrvaškega navijača, ki jih je prenesel eden od kosovskih medijev, so se izkazale za neresnične. ''Razočarani smo nad načinom dela Hrvaške nogometne zveze (HNS), zato bomo prekinili tekmo v šesti minuti. To bo znak protesta,'' naj bi za kosovski GazetaOlle povedal podpornik kockastih.

Napovedi niso obrodile sadov, saj se je tekma, katero je spremljalo približno 800 hrvaških navijačev, končala brez večjih pretresov.

Predsednik policijskega sindikata Nikola Kajkić je za hrvaške medije pred začetkom obračuna potrdil, da niso dobili nobene prijave o morebitni prekinitvi tekme.

Čeprav do prekinitve ni prišlo, so srečanje kljub temu zaznamovali neprimerni prizori, ki bodo Hrvaško nogometno zvezo (HNS) znova stali več tisoč evrov. Enaka usodo bo bržkone doletela tudi krovno nogometno organizacijo na Kosovu. 

Navijači obeh reprezentantc so najprej na mestnih ulicah, nato pa še med samo tekmo, skandirali neprimerna gesla na račun Srbije. ''Ubij Srbina'' in ''Srbe na vrbe'' je odmevalo na stadionu. Posnetek je objavil novinar ABC News Albania Vincent Triest.

Njegov posnetek so prenašali tudi številni srbski mediji, ki so novinarja albansko-danskih korenin proglasili za Američana, zato jim je na Twitterju sporočil. ''Jaz nisem Američan, Srbija!!!''


Hrvaška je bila zaradi rasističnega skandiranja že pred začetkom kvalifikacij kaznovana z dvema tekmama pred praznimi tribunami, vprašanje pa je, kako bo na novo kršitev reagirala pristojna disciplinska komisija pod okriljem Evropske nogometne zveze (Uefa).

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.