Šport > Nogomet
72 ogledov

V Splitu pretepli znanega sodnika

Bruno Marić Profimedias
Bruno Marić je eden najbolj osovraženih sodnikov v Dalmaciji. To je začutil tudi na lastni koži.

Eden najbolj znanih hrvaških sodnikov je bil napaden v Stobreču v bližini Splita, v restevraciji epetion ga je pretepla skupina maskiranih mladeničev in ga poškodovala. Bruno Marić jo je odnesel z več hematomi in praskami po glavi, rokah in telesu.

Druščino v kateri se je nahajal sodnik je napadlo približno deset oseb, Marićevi prijatelji so jo odnesli brez posledic. "Naenkrat je v lokal pritekla deseterica huliganov, gre za pripadnike Torcide. V rokah so imeli palice, na rokah boksarje. Dobil sem nekaj težkih udarcev in če ne bi bilo natakarja in nekaterih gostov, bi me morda celo ubili. Natakarji so nas branili, na koncu pa smo uspeli obvladati enega izmed huliganov in ga pridržati do prihoda policije," je nesrečni sodnik dejal za Večernji list.

Marić je v spremstvu policije prepeljan v bolnišnico, v njej pa ni želel ostati in jo je na lastno odgovornost hitro zapustil.

"Okoli 15.30 je za zdaj več neznancev v Stobreču napadlo osebo, ki je bila rojena leta 1972. Ta v splitski bolnici prejema prvo pomoč. Policijska preiskava je še v teku," so medijem sporočili s splitske policije. Ta je enega napadalca privedla, šlo naj bi za starega znanca policije iz navijaških krogov.

Mariću na Hrvaškem (vsaj v Dalmaciji) očitajo dobre odnose z alfo in omego Dinama Zdravkom Mamićem. V preteklosti naj bi že dobival grožnje s smrtjo, po njih pa je dejal, da ne namerava več soditi velikih derbijev med večnima rivaloma.

Sodnik Marić je imel v času napada sicer pri sebi tudi strelno orožje. "Informacija je točna, pri sebi je imel pištolo. Zakaj jo nosi, boste morali vprašati njega, a očitno je imel za to dober razlog. Split je mesto v katerem se ne počuti dobro vse od izjav vodilnih mož Hajduka, da Splita ne bo zapustil živ po enem izmed derbijev med Hajdukom in Dinamom."

Komentarjev 1
  • nergač 10:43 12.oktober 2016.

    Zakaj nas hranite s temi hrvaškimi folklornimi motivi?