Na Poljskem odprli prvi stadion za Euro

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 V Poznanju so že odprli. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V Poznańu na zahodu Poljske so v ponedeljek pozno zvečer svečano odprli prvega od štirih stadionov, ki bodo gostili evropsko prvenstvo leta 2012. Prva prireditev: koncert pevca Stinga.
Oglej si celoten članek

Veliko nogometnih privržencev se ni niti rodilo, ko so v Poznańu, enem najstarejših mest na Poljskem, začeli graditi Stadion Miejski. Pisalo se je leto 1968 in po skoraj dvanajstih letih gradnje so prebivalci Poznańa končno dobili svoj objekt. Zdaj je stadion, na katerem bo v Evropski ligi letos nastopal mestni prvoligaš Lech Poznań, opravil s temeljito prenovo in bo eden izmed štirih lepotcev, ki bodo gostili evropsko prvenstvo leta 2012.

S ponedeljkovim koncertom britanskega pevca Stinga so Poljaki tako dobili novo sodobno nogometno areno, ki je prejela tudi "Elitni certifikat" s strani Evropske nogometne zveze (Uefa), kar pomeni, da je primerna tudi za tekme finala najmočnejših evropskih tekmovanj, kot sta Liga prvakov in Evropska liga. Kapaciteta "poznańskih Stožic" je okrog 45 tisoč gledalcev, vse privržence nogometa pa bo pokrivala streha. Morda tudi Slovence?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.