Šport > Nogomet
19 ogledov

Na Poljskem odprli prvi stadion za Euro

1/7
Žurnal24 main
V Poznańu na zahodu Poljske so v ponedeljek pozno zvečer svečano odprli prvega od štirih stadionov, ki bodo gostili evropsko prvenstvo leta 2012. Prva prireditev: koncert pevca Stinga.

Veliko nogometnih privržencev se ni niti rodilo, ko so v Poznańu, enem najstarejših mest na Poljskem, začeli graditi Stadion Miejski. Pisalo se je leto 1968 in po skoraj dvanajstih letih gradnje so prebivalci Poznańa končno dobili svoj objekt. Zdaj je stadion, na katerem bo v Evropski ligi letos nastopal mestni prvoligaš Lech Poznań, opravil s temeljito prenovo in bo eden izmed štirih lepotcev, ki bodo gostili evropsko prvenstvo leta 2012.

S ponedeljkovim koncertom britanskega pevca Stinga so Poljaki tako dobili novo sodobno nogometno areno, ki je prejela tudi "Elitni certifikat" s strani Evropske nogometne zveze (Uefa), kar pomeni, da je primerna tudi za tekme finala najmočnejših evropskih tekmovanj, kot sta Liga prvakov in Evropska liga. Kapaciteta "poznańskih Stožic" je okrog 45 tisoč gledalcev, vse privržence nogometa pa bo pokrivala streha. Morda tudi Slovence?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.