"Na povratni tekmi bo 3:0 za nas"

Foto: Profimedia Maribor
Nogometaši Maribora se bodo v sredo ob 20.15 v Ljudskem vrtu pomerili z Zrinjskim. Gre za povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov, s prvega dvoboja pred tednom dni v Mostarju imajo Mariborčani po golih Luke Zahoviča in Marcosa Tavaresa prednost 2:1.
Oglej si celoten članek

Varovanci mostarskega trenerja Blaža Sliškovića so v Maribor prispeli včeraj z avtobusom, danes pa že trenirali. Tudi Mariborčani so v polnih pripravah na dvoboj, ki jim prinaša veliko. Štajerska ekipa pa se kljub prednosti s prve tekme zaveda, da povratnega dvoboja ne sme jemati zlahka in preveč gledati v prihodnost tekmovanja, ki jim glede na žreb prinaša na papirju lažjega nasprotnika in s tem že evropsko jesen.

Vijoličasti želijo v sredo bolje nadzirati tekmo kot na prvem srečanju, prikazati lep nogomet, po besedah domačega trenerja Darka Milaniča pa morajo biti predvsem mladi igralci lačni zmage, pri tem pa se morajo zanesti tudi na pomoč izkušenj starejših igralcev.

"Po prvenstveni tekmi smo misli usmerili v to pomembno tekmo, ki nas čaka. Priprave potekajo kot po navadi, danes gremo v karanteno, da se v miru pripravimo in dogovorimo. Glede kadra je tako, da ne bo Blaža Vrhovca zaradi dveh rumenih kartonov, prav tako ni nared Damjan Bohar, dobra novica pa je, da je Marko Šuler včeraj že individualno treniral in danes tudi z nami na igrišču. Upam, da bo šlo v takem toku naprej, da bo lahko jutri nastopil," je pred jutrišnjo tekmo napovedal Milanič.

Užaljenost "Prepotentni Slovenci se nam smejijo zaradi avtobusa"

"Glavni cilj je, da tekmo dobimo. Moramo doseči zadetek in na drugi strani ne želimo prejeti gola. Zelo pomembno je, kako bomo nastopali v napadu, nasprotniku pa želimo pokazati, da se bo moral posvetiti obrambi. Narediti želimo vse, da bomo v vseh pogledih bolj agresivni, v vseh trenutkih igre moramo prepoznati, kaj je potrebno storiti," je še dejal mariborski strateg.

Optimistični so tudi v igralskem kadru. "Vsi vemo, da je pred nami zelo pomembna tekma. Imamo dober rezultat, smo dobro pripravljeni, komaj čakamo tekmo. Ekipa dela dobro, smo mlado moštvo, igramo atraktivni nogomet in se tekme že zelo veselimo. Še vedno menim, da bo na povratni tekmi rezultat za nas 3:0, kot sem dejal že v Mostarju. Jutri pričakujemo njihovo napadalno igro, prepričan pa sem, da če pokažemo našo igro, da bomo šli naprej," pa je pred povratno tekmo dejal vijoličasti vezist Valon Ahmedi.

Liga prvakov Maribor do zmage proti Zrinjskemu

Ekipa, ki bo po sredinem dvoboju napredovala, se bo v 3. krogu pomerila z uspešnejšim v obračunu Hafnarfjördur - Vikingur. Prva tekma na Islandiji se je končala z 1:1, odločitev bo padla drevi na Ferskih otokih. Prva tekma 3. kroga bo 25. ali 26. julija na igrišču uspešnejšega v obračunu Maribor - Zrinjski, povratna 1. ali 2. avgusta v gosteh.

Omenjena tekma po policijskih merilih velja za dvoboj visokega tveganja, zato bo poostrena tudi varnost. Dogajanje na glavnih zbirnih mestih navijačev bo pod video nadzorom, prav tako bodo možje v modrem na morebitne izgrede prežali iz zraka s helikopterjem. Podatki o številu tujih navijačev so različni, saj naj bi ti v mesto prispeli z lastnim prevozom.

Liga prvakov Navijači Zrinjskega nad Tavaresa z rasističnimi vzkliki

Mariborska občina pa je meščane že pozvala, da se na tekmo, za katero je še na voljo nekaj vstopnic, odpravijo s tokrat brezplačnim mestnim javnim prevozom, uporabnik bo moral zgolj pokazati veljavno vstopnico, saj bodo tudi mestni redarji poostreno obravnavali napačno parkirana vozila. Ulice okrog stadiona bodo kot po navadi ob velikih tekmah zaprte za promet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.