Na samem koncu drama na Kodeljevem

Foto: Saša Despot rokomet Krim Mercator - Györ
Rokometašice Krima Mercatorja so v 6. krogu skupine D lige prvakinj izgubile proti švedskemu Sävehofu s 26:28 (12:14) in bodo z dvema točkama nadaljevale tekmovanje v drugem krogu, kamor se je ob Sävehofu iz Krimove skupine uvrstil tudi madžarski Györ.
Oglej si celoten članek

Ljubljančanke so v zadnjem nastopu v skupini D lovile novi točki, ki bi jih nesle v naslednji krog tekmovanja, obenem pa prvo zmago v tem tekmovanju letos na domačem igrišču. Pred tekmo so optimistično napovedovale drugo mesto v skupini in novo zmago nad Švedinjami, ki so jih ugnale že na gostovanju (25:21).

Slovenske prvakinje so tekmo dobro odprle, v nadaljevanju pa se je zalomila kombinatorika in v 11. minuti se je domači strateg Uroš Bregar pri zaostanku 4:6 odločil za prvo minuto odmora. Na plečih vratarke Sofie Börjesson, ki je v 22 minutah zbrala sedem obramb, so gostje v naslednjih 11 minutah prednost podvojile (8:12). Švedinje so enostavno z večjo lahkoto prihajale do golov, s hitro igro povzročale težave ljubljanski obrambi, po številnih golih pa uspešno postavljale svojo ekipo na šestmetrsko črto. V končnici prvega dela so Ljubljančanke vendarle zaigrale bolj poletno, a v 28. minuti si je Alja Varagić poškodovala koleno in morala z igrišča ter povzročila tudi glavobole reprezentanci. 

V drugem delu so Švedinje še dvignile raven svoje igre in v 40. minuti se je pri zaostanku 13:19 začel izrisovati nov poraz na domačem igrišču. Po seriji izključitev v vrstah Sävehofa so se krimovke približale na 17:20 in 18:21. Gostujoči strokovni štab se je na to odzval z minuto odmora. Neuspešno.

Foto: Saša Despot rokomet Krim Mercator - Györ

Deset minut pred koncem je Nina Zulić z drugim zaporednim golom znižala na 20:22, v švedska vrata pa je vstopila Wilma Kroon-Andersson, ki je pred tem ubranila tri sedemmetrovke. Ema Fernis je v 54. minuti s sedmih metrov povišala na 21:25, pri Ljubljančankah pa je morala na klop za kaznovane Mariana Rebičova. Že v naslednjem napadu so gostje dosegle nov gol in vse je kazalo na zanesljivo zmago Skandinavk.

Liga prvakinj Krimovke z zmago v gosteh pred napredovanjem

A sledila je nepričakovana drama. Z delnim izidom 4:0 sta Manca Jurič in Nina Zulić v 58. minuti pripeljali Krim do zaostanka 25:26, Polona Barič pa je 59 sekund pred koncem s sedmih metrov zadela za 26:27. A nato je Amelia Lundbäck le nekaj sekund pred koncem zadela za končnih 26:28.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.