Šport
141 ogledov

Na samem koncu drama na Kodeljevem

rokomet Krim Mercator - Györ Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja so v 6. krogu skupine D lige prvakinj izgubile proti švedskemu Sävehofu s 26:28 (12:14) in bodo z dvema točkama nadaljevale tekmovanje v drugem krogu, kamor se je ob Sävehofu iz Krimove skupine uvrstil tudi madžarski Györ.

Ljubljančanke so v zadnjem nastopu v skupini D lovile novi točki, ki bi jih nesle v naslednji krog tekmovanja, obenem pa prvo zmago v tem tekmovanju letos na domačem igrišču. Pred tekmo so optimistično napovedovale drugo mesto v skupini in novo zmago nad Švedinjami, ki so jih ugnale že na gostovanju (25:21).

Slovenske prvakinje so tekmo dobro odprle, v nadaljevanju pa se je zalomila kombinatorika in v 11. minuti se je domači strateg Uroš Bregar pri zaostanku 4:6 odločil za prvo minuto odmora. Na plečih vratarke Sofie Börjesson, ki je v 22 minutah zbrala sedem obramb, so gostje v naslednjih 11 minutah prednost podvojile (8:12). Švedinje so enostavno z večjo lahkoto prihajale do golov, s hitro igro povzročale težave ljubljanski obrambi, po številnih golih pa uspešno postavljale svojo ekipo na šestmetrsko črto. V končnici prvega dela so Ljubljančanke vendarle zaigrale bolj poletno, a v 28. minuti si je Alja Varagić poškodovala koleno in morala z igrišča ter povzročila tudi glavobole reprezentanci. 

V drugem delu so Švedinje še dvignile raven svoje igre in v 40. minuti se je pri zaostanku 13:19 začel izrisovati nov poraz na domačem igrišču. Po seriji izključitev v vrstah Sävehofa so se krimovke približale na 17:20 in 18:21. Gostujoči strokovni štab se je na to odzval z minuto odmora. Neuspešno.

rokomet Krim Mercator - Györ | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Deset minut pred koncem je Nina Zulić z drugim zaporednim golom znižala na 20:22, v švedska vrata pa je vstopila Wilma Kroon-Andersson, ki je pred tem ubranila tri sedemmetrovke. Ema Fernis je v 54. minuti s sedmih metrov povišala na 21:25, pri Ljubljančankah pa je morala na klop za kaznovane Mariana Rebičova. Že v naslednjem napadu so gostje dosegle nov gol in vse je kazalo na zanesljivo zmago Skandinavk.

rokomet Krim Mercator - Györ Liga prvakinj Šport Krimovke z zmago v gosteh pred napredovanjem

A sledila je nepričakovana drama. Z delnim izidom 4:0 sta Manca Jurič in Nina Zulić v 58. minuti pripeljali Krim do zaostanka 25:26, Polona Barič pa je 59 sekund pred koncem s sedmih metrov zadela za 26:27. A nato je Amelia Lundbäck le nekaj sekund pred koncem zadela za končnih 26:28.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.