Šport
1195 ogledov

Zgodovinska zmaga Celjanov nad Zagrebčani

Celje PL Profimedia
Slovenski prvaki so se naposled veselili tudi v Zagrebu.

Celjski in zagrebški rokometaši so v zadnjih desetletjih odigrali kopico dvobojev, ob vsem velikem rivalstvu pa se do tokratnega dvoboja ni zgodilo, da bi Slovenci zmagali v gostujoči dvorani. Zagrebški urok je bil zdaj prekinjen z zmago varovancev Tomaža Ocvirka z rezultatom 31:27.

To je bil drugi uspeh celjskih rokometašev proti Zagrebu v zadnjih petih dneh, pri gostujoči zasedbi pa je v napadu blestel predvsem Josip Šarac. Ta je že na začetku tekme ukradel dve žoge, Celjani pa so povedli s 3:0. Gostitelji so prvi zadetek zabili v šesti minuti, kasneje pa jim je uspelo izenačiti na 6:6. Vendar so nato prejeli tudi dva zadetka v prazno mrežo ob poizkusih napadov brez vratarja, gostje pa so se odlepili na 11:7, kasneje pa brez večjih težav ohranjali prednost. Domači so z golom v zadnjih sekundah prvega polčasa zaostanek znižali na 11:14.

Celje PL Liga prvakov Šport Celjani 15 sekund pred koncem potrdili zmago proti Zagrebu

Na začetku drugega polčasa je rdeči karton sicer prejel Vid Poteko, a tudi to ni prevesilo tehtnico v korist slovenskega selektorja na klopi Zagreba Veselina Vujovića.

Ko je že kazalo, da bi lahko domači le prišli bližje, se je v dveh primerih z zaustavljeno sedemmetrovko sicer izkazal njegov rojak in sopriimenjak vratar Miljan Vujović. Ključna je bila 53. minuta. Najprej je Vujović ubranil sedemmetrovko po strelu Zlatka Horvata, v napadu pa je Patrik Leban povišal na 26:22. Zagrebčani se po tem šoku več niso pobrali.

Matic Grošelj Intervju Šport "Ko sem o tem bral na internetu, sem bil ves prestrašen"

V napadu so Celjani z razpoloženim Šarcem, skupno je zabil 10 golov, vselej našli rešitve, zadnja priložnost za domače je bila ob izključitvah dveh Celjanov, a tudi prednosti dveh igralcev niso izkoristili. 

Poleg zmagoslavja v doslej neosvojeni zagrebški trdnjavi, kar v minulih treh desetletjih ni uspelo veliko imenitnejšim celjskim rodovom, so Celjani naredili tudi gromozanski korak proti osmini finala lige prvakov. Po nepopolnem osmem krogu imajo slovenski prvaki kar pet točk naskoka pred tekmeci iz Zagreba in norveškega Elveruma, naslednjo tekmo pa bodo igrali 24. novembra, ko bodo v svojem Zlatorogu gostili Szeged.

Komentarjev 1
  • Avatar olor
    olor 21:59 14.november 2019.

    Bravo naši.