Šport
459 ogledov

Celjani 15 sekund pred koncem potrdili zmago proti Zagrebu

Celje PL Reševalni pas/Twitter
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tekmi 7. kroga evropske lige prvakov v domačem Zlatorogu premagali Zagreb s 24:22 (10:8).

Celjski rokometaši so pred v letošnji sezoni rekordnimi 5000 gledalci premagali večne tekmece iz Zagreba in naredili velik korak proti šestemu mestu v skupini A, ki še vodi v izločilne boje lige prvakov. Pivovarji imajo zdaj štiri točke, Zagrebčani in Elverum pa po eno.

Že začetek je nakazal, da bosta ekipi stavili na obrambo in skušali na vsak način preprečiti tekmecem doseči gol. Gal Marguč je v četrti minuti zadel za 1:0, pred tem sta obe ekipi zapravili po en napad, Zagrebčanom je enega ustavil Klemen Ferlin. V 11. minuti so gosti prvič na tekmi povedli s 3:2. Zadel je Slovenec Aleks Vlah, to pa je bil tudi prvi gol Zagreba iz igre, saj je prva dosegel Damir Bičanić s sedmih metrov.

Diogo Silva je v 16. minuti Celjane spet vrnil v vodstvo s 4:3. Hrvati so v 24. minuti po zaslugi Zlatka Horvata drugič na tekmi povedli (7:6). Končnica polčasa je nato pripadla Celjanom. Najprej je v 27. minuti David Razgor ukradel žogo in zadel za 8:7, šest sekund pred koncem pa je Kristjan Horžen poskrbel za 10:8 in najvišjo prednost katere od ekip v prvih 30 minutah.

Domači so v 31. minuti po zaslugi Josipa Šarca povedli s tremi goli prednosti. Osem minut kasneje so imeli gosti priložnost za izenačenje, ki so jo zapravili, Šarac pa hitro spet oddaljil svojo ekipo. V 42. minuti je prednost pivovarjev spet znašala tri gole, David Mandić pa je po seriji treh golov Zagreb vrnil v igro (17:17).

V končnici tekme je breme na svoja ramena prevzel Domen Novak, ki je zanesljivo izvajal sedemmetrovke. V 59. minuti je Matic Grošelj zadel za 23:21, Horvat je odgovoril s hitrim golom, Razgor pa je 15 sekund pred iztekom igralnega časa potrdil zmago.

 "Rad bi čestital fantom za izredno moško in trdno ter prepričljivo igro, ki so jo pokazali. Rad bi čestital tudi nasprotnikom, ki so ves čas skrbeli, da smo igrali izenačeno, vodstvo smo si praktično izmenjevali skozi vso tekmo in tako bi lahko na koncu bili poraženi tudi mi. Na srečo se je izšlo z zmago, vendar to je sedaj treba postaviti na stran ter se osredotočiti na naslednjo tekmo, ki je čez štiri dni," je po dvoboju dejal trener Celjanov Tomaž Ocvirk.

Pri Celjanih se je s šestimi goli izkazal Šarac, ki je tudi najboljši strelec ekipe v ligi prvakov. Na drugi strani jih je prav tako šest dal Bičanić, ki je vse gole dal s sedmih metrov.

"Čestitke Celju in trenerju Ocvirku za zasluženo zmago. To je bila trda tekma, na kateri je pretehtal Ferlin in Celje je tako praktično ves čas kontroliralo tekmo. Manjkalo nam je nekaj sreče, znanja, da bi bilo drugače. Čez štiri dni je nova tekma, ne bo lahka, a mi bomo na njej iskali zmago," pa je pred naslednjim medsebojnim dvobojem razmišljal trener Zagreba Veselin Vujović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice