Šport
2635 ogledov

Slovenski trener s 'fair-play' potezo leta

bojan čotar Facebook
Trener ljubljanskega kluba je sodnikoma pojasnil, zakaj zadetek njegovega moštva ne sme obveljati.

Zelo napeto tekmo druge slovenske rokometne lige med RK SVIŠ Ivančna Gorica in MRK Ljubljana je z zadetkom z devetih metrov po izteku uigralnega časa odločil Matic Košir, ki je postavil končnih 31:30 v korist Ivančanov.

Bolj kot zmaga domačega moštva pa je v slovenskem medijskem prostoru odmevala izjemna poteza gostujočega trenerja Bojana Čotarja, ki je bil zavoljo upoštevanja rokometnih pravil pripravljen žrtvovati tudi zadetek njegovega moštva.

Pisala se je 19. minuta tekme, Ljubljančani pa so imeli protinapad za povišanje vodstva na pet golov razlike. Domačo mrežo je z nekaj športne sreče zastresel Urban Pipp, vendar njegov zadetek ni bil v skladu s pravili.

Žoga je po strelu zadela nasprotnikovega vratarja, se odbila nazaj v Pippa in šele nato končala v golu.

Sodnika sta kljub glasnim protestom domačega moštva zadetek priznala, nato pa se je vmešal trener Bojan Čotar in ju podučil, da gol v takšni situaciji ne velja. Z izjemno "fair play" potezo je navdušil tudi Ivančanje, ki so se za športen in korekten odnos zahvalili z objavo na družbenem omrežju Facebook.

"V klubu bi radi izpostavili FAIR PLAY POTEZO z včerajšnje tekme proti MRK Ljubljana. Gostujoči trener Bojan Čotar je namreč v 19. minuti, pri vodstvu s 6:10 in dosojenem zadetku gostov, nagovoril/prepričal sodnika da sta napačno dosodila (upravičeno) zadetek v njihovo korist in sodnika sta z upoštevanjem njegovega mnenja (in naše klopi) zadetek razveljavila. Gostje tako niso povedli s petimi zadetki prednosti in naši so do konca polčasa izenačili. Kot že omenjeno, smo na koncu zmagali za zadetek. POTEZA redko videna na igriščih in vredna POHVALE!  Kapo dol!," so zapisali zmagovalci obračuna.

Komentarjev 1
  • Pepe007 13:29 21.oktober 2019.

    Ne velja zaradi prestopa. Ko se je odbila od igralca, je ta že stal v šestmeterskem prostoru.