Šport
82 ogledov

Celjani se podajajo na 'misijo nemogoče'

RK Celje Pivovarna Laško vs. Aalborg Handbold Anže Petkovšek Rokometni dvoboj v Ligi prvakov med RK Celje Pivovarna Laško vs.Aalborg Handbold.
Celjski rokometaši se bodo pomerili s Parižani.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so sredi tedna povozili najmočnejše domače tekmece iz Velenja in slavili s 33:21, v nedeljo pa jih v dvorani Pierre de Coubertin v Parizu ob 17. uri čaka obračun četrtega kroga evropske lige prvakov z nesramno bogatim moštvom PSG.

Slovenski prvak v dosedanjem delu lige prvakov še ni okusil slasti zmage v elitni skupini A. Na domačem igrišču je tesno klonil proti nemškemu Flensburgu (24:25) in danskemu Aalborgu (28:29), na gostovanju v katalonski prestolnici pa doživel pravi polom (21:45).

V celjskem taboru se zavedajo, da v francoski prestolnici nimajo nobenih možnosti za zmago, njihov prvi cilj bo, da proti zvezdniški pariški ekipi, kjer igrajo številni najboljši igralci na svetu (Nikola Karabatić, Mikkel Hansen, Sander Sagosen in mnogi drugi) pokažejo veliko lepši obraz kot pred časom v Barceloni.

RK Celje Pivovarna Laško vs. Aalborg Handbold Foto Šport Kakšna drama! Celjanom se je zalomilo v zadnji minuti!

"Proti Velenju smo prikazali zelo dobro predstavo v obrambi in napadu, nedeljska tekma pa bo povsem druga zgodba. Pariška zasedba igra zelo preprost rokomet, premore kakovostne posameznike in je nevarna iz vseh položajev," je dejal celjski strateg Tomaž Ocvirk.

"V Parizu moramo biti čvrsti in homogeni. Če bomo imeli razpoloženega vratarja, potem lahko zadržimo stik s Parižani. A mora se 'poklopiti' veliko stvari, zmaga na derbiju nam je dala dodaten elan, energijo in slej kot prej pričakujem, da bomo tudi v ligi prvakov naredili ta premik naprej k igri, ki jo prikazujemo v domačem prvenstvu," je dodal Ocvirk.

RK Celje Pivovarna Laško vs. Aalborg Handbold | Avtor: Anže Petkovšek Rokometni dvoboj v Ligi prvakov med RK Celje Pivovarna Laško vs.Aalborg Handbold. Anže Petkovšek

Za pariško ekipo že vrsto let igrajo največji "mojstri" mednarodnega rokometa, navkljub temu pa v svoji vitrini nima najbolj želene lovorike v ligi prvakov. Še najbližje temu je bila v sezoni 2016/17, ko je v finalu klonila proti makedonskemu Vardarju iz Skopja, še dvakrat pa je igrala na zaključnem turnirju v Kölnu, a venomer ostala praznih rok. V minuli sezoni je svojo evropsko pot po porazu proti poljskemu prvaku Vive Kielce končala v četrtfinalu. PSG je v dosedanjem delu lige prvakov v gosteh premagal Zagreb (37:29) in Elverum (25:29) ter doma Pick Szeged (30:25).

Ose pred napredovanjem

Konec tega tedna bodo na veliko sceno stopili še rokometaši velenjskega Gorenja in ribniškega Rika. Velenjska ekipa si je po zanesljivi zmagi v gosteh nad srbsko Metaloplastiko iz Šabca z 32:24 praktično že izborila nastop v naslednjem krogu, kar mora potrditi na nedeljski tekmi v svoji Rdeči dvorani, ki se bo začela ob 19. uri, veliko težja naloga čaka ribniško zasedbo. Ta je na prvi domači tekmi le remizirala z beloruskim moštvom SKA Minsk (33:33), nedeljska revanša v beloruski prestolnici pa se bo pričela ob 16. uri.

V pokalu challenge slovenske barve zastopa mariborski Branik, ki bo obe tekmi proti zasedbi H71 odigral v Torshawnu na Ferskih otokih. Prva bo na sporedu že danes, povratna pa v nedeljo. Obe tekmi se bosta pričeli ob 20. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice