Šport
7080 ogledov

Vujović sporoča Slovencem: "Morda bi se morali zamisliti."

veselin vujović rio 2016 Stanko Gruden/STA
Veselin Vujović je v luči odbojkarske srebrne medalje opozoril na "anomalijo" v slovenskem športu.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je na evropskem prvenstvu osvojila srebrno medaljo in s tem ponovila dosežek izpred štirih let. Gre za enega največjih uspehov slovenskega ekipnega športa, tudi tokrat pa gre velik del zaslug tujemu strokovnjaku.

Če je pred štirimi leti odbojkarje do evropskega srebra vodil italijanski selektor AndreaGiani, je tokrat slovenski klopi poveljeval njegov rojak Alberto Giuliani.

Pod taktirko tujega strokovnjaka, Igorja Kokoškova, so se zlate medalje na EuroBasketu 2017 polastili slovenski košarkarji, pridih športnega znanja iz tujine pa ima tudi rokometni bron s svetovnega prvenstva v Franciji pred dvema letoma.

Na trend osvajanja odličij pod taktirko tujih selektorjev je v pogovoru za Delo opozoril črnogorski rokometni strokovnjak Veselin Vujović, znan tudi kot glasen kritik slovenske športne mentalitete.

veselin vujović Dovolj ima! Šport Legendi počil film, nad Vujovića z vsemi topovi

"Gledal sem vse tekme odbojkarjev, ki so me navdušili, takšen moštveni duh želimo tudi v rokometni reprezentanci, le tako lahko izpolnimo visoke cilje," je za Delo povedal Vujović.

"Morda mi bo kdo od kolegov zameril, ampak dejstvo je, da so slovenski rokometaši, košarkarji in odbojkarji kolajne osvojili s tujimi trenerji, ki niso obremenjeni z osebnimi in internimi zadevami. Morda bi se morala slovenska trenerska stroka glede tega malce zamisliti," je pristavil.

Veselin Vujović navijači Zagreb Slovenija rokomet Na bojni nogi Šport Vujović odgovoril Tislju: "S tem si največ povedal o sebi."
 
Komentarjev 5
  • Janez Janezz 08:24 05.oktober 2019.

    Upam, da seda Vujo pozna pravila za igro rokometa?????

  • milko36 03:58 05.oktober 2019.

    A sex klub tudi vodi tuj strokovnjak?

Sorodne novice