Šport
7572 ogledov

Legendi počil film, nad Vujovića z vsemi topovi

veselin vujović
Nekdanji selektor slovenske rokometne reprezentance se je odločil obračunati z Veselinom Vujovićem.

Rokometni trener Tone Tiselj, dvakratni selektor slovenske reprezentance (1992-1994, 2004-2005), katero je na EP 2004 vodil do prve medalje na velikih tekmovanjih, se je naveličal poniževalnega odnosa, kakršnega naj bi do svojih varovancev gojil aktualni selektor Veselin Vujović.

Veselin Vujović Francija Slovenija SP v rokometu polfinale Zavrela kri Šport Vujović udaril po igralcih: "Bojim se, da jih ne zanima nastop na OI."

Črnogorski rokometni strateg je bil med zadnjim kvalifikacijskim ciklusom za nastop na EP 2020 večkrat kritičen do svojih igralcev, katerim je očital blede predstave, pomanjkanje želje in mentaliteto poražencev.

Borut Mačkovšek Veselin Vujović | Avtor: Epa Epa
S tem je načel potrpljenje nekdanjega selektorja Tislja, ki je na uredništvo Dela naslovil odprto pismo, v katerem je najostreje obsodil Vujovićev pristop in v premislek navrgel nekaj tehtnih argumentov.

"Fantje kličejo na pomoč!" je pismo, objavljeno na spletni strani delo.si, začel Tiselj in nadaljeval, da od prve reprezentance še nismo imeli bolj "pridnih, poštenih, lepo vzgojenih in nezahtevnih reprezentantov", kot so fantje, s katerimi razpolaga Vujović.

Pohvalil je dobre rezultate v zadnjem obdobju, ko so šesto mesto na OI in tretje mesto na SP, kar je bila druga slovenska medalja na velikih tekmovanjih, ter uvrstitev na prihajajoče EP. "Njihov vodja, selektor, jih je tudi ob dobrih rezultatih vedno popljuval, poniževal, jim očital slab karakter, slovensko mentaliteto," je zapisal Tiselj.

"Pri tem pa je pozabil, da so mu ti isti igralci prinesli najboljši rezultat v njegovi karieri in da ti isti igralci predstavljajo najkvalitetnejšo ekipo, ki jo je treniral v zadnjih desetih letih. Da je zadeva za fante še bolj tragična, so na strani selektorja ves čas tudi športni novinarji, Rokometna zveza Slovenije in laična javnost."

"Stil vodenja je ponižujoč, podcenjujoč in za te fante povsem neprimeren. Kako bodo fantje prihajali z veseljem in nasmeškom na reprezentančne akcije po zaključku klubskih sezon, kjer jih pričaka takšen vodja? Vsem v bližini, RZS, športnim novinarjem že nekaj časa kličejo na pomoč."

Tiselj Krim Mercator Budućnost Budučnost Liga prvakinj | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol

Novinarje je nato pozval k raziskovanju, kakšne rezultate je Vujović dosegal s Ciudadom Realom in Vardarjem in se spraševal, zakaj je moral zapustiti oba kluba? "Kakšne rezultate je imel s srbsko-črnogorsko in makedonsko reprezentanco?" je pristavil.

Poudaril je tudi, da naši rokometaši igrajo v vrhunskih klubih in prejemajo ponudbe rokometnih velikanov, kar pa za selektorja, kot posredno namiguje Tiselj, ne bi mogli trditi.

"Naši fantje igrajo v vrhunskih klubih, ki jih vodijo vrhunski trenerji, ki sledijo sodobnim trendom. Ko ti fantje pridejo na reprezentančno akcijo, pa so deležni improvizacije, ki ne prinaša napredka in motivacijskih pristopov, ki so kratkoročni, preživeti in povsem neprimerni za vodjo zmagovalcev," je še dodal Tiselj.

Prepričan je, da gre v reprezentanci za očitno pomanjkanje zaupanja, da so igralci že davno prerasli svojega vodjo in da se Vujovićev čas nezadržno izteka. "RZS, rokometni delavci, športni novinarji: fantje vam kličejo: Na pomoč!" 

Komentarjev 6
Sorodne novice