Šport
5322 ogledov

Vujović odstopil s položaja

veselin vujović Epa
Selektorju slovenske rokometne reprezentance je, kot kaže, prekipelo.

Veselin Vujović je po neuradnih informacijah odstopil z mesta trenerja niškega Železničarja, potem ko je njegova ekipa v zaključni fazi srbske Super Lige izgubila proti Vojvodini z 22:23. 

Železničar je vpisal drugi poraz v štirih krogih končnice elitnega srbskega prvenstva in se močno oddaljil od tako želene prve državne lovorike.

Vujović je moštvo prevzel lani, potem ko se je po samo eni sezoni poslovil od Kopra. Niški klub, sicer aktualni srbski podprvak, je bil zastavljen kot zelo ambiciozen projekt, a je v zadnjem času doživljal številne vzpone in padce, vključno z odpovedmi nekaterih ključnih igralcev ter resnimi finančnimi težavami.

Po porazu z Vojvodino je Železničar nazadoval na tretje mesto razpredelnice in ima štiri točke zaostanka za vodilno Vojvodino.

V pričakovanju uradne potrditve

Vujović naj bi se igralcem že zahvalil za sodelovanje, čeprav njegov odstop ni uradno potrjen. Črnogorec ostaja selektor slovenske reprezentance, katero je leta 2017 vodil do bronaste medalje na evropskem prvenstvu.

Pred podpisom triletne pogodbe z Železničarjem je bil eno leto trener Kopra. 

Po koncu sodelovanja s koprskim rokometnim prvoligašem je imel 58-letni strateg na mizi kar nekaj ponudb, zanj so se zanimali v poljski Wisli Plock, želeli so si ga tudi v nemški bundesligi, v Meškovu iz Bresta, v Združenih arabskih emiratih, a je Črnogorec izbral niško zasedbo.

Kot trener je bil za krmilom Metaloplastike iz Šabca, Ciudada Reala, skopskega Vardarja, Al Sadda, Al Shababa, Zagreba, kot selektor pa je vodil reprezentance Slovenije, ZR Jugoslavije, Srbije in Črne gore in Makedonije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.