Šport
4944 ogledov

Vujović šokiral z razkritjem: "Degradirali so me kot človeka, trenerja, ..."

veselin vujović
Selektor slovenske rokometne reprezentance je spregovoril o nevzdržnih razmerah, ki so ga prisilile k odstopu.

Priznani črnogorski strokovnjak Veselin Vujović, nekdanji vrhunski rokometaš in od leta 2015 selektor slovenske reprezentance, je po samo eni sezoni odstopil s položaja glavnega trenerja srbskega rokometnega kluba Železničar. Oseminpetdesetletnik se je poslovil po porazu njegovega moštva v četrtem krogu srbske lige za prvaka, a se je kasneje izkazalo, da se je v ozadju njegove odločitve skrivalo precej več kot zadnji rezultatski neuspeh.

veselin vujović Kaplja čez rob Šport Vujović odstopil s položaja

Legendarni Vujo je na tiskovni konferenci predstavil katastrofalno situacijo v klubu, ki ga je prevzel po koncu lanske sezone. "Kronično pomanjkanje denarja, ki se vleče že devet mesecev, dolg igralcem, trenerju. Nisem dobil svojega denarja. Posojal sem klubu, posojal sem igralcem. Nisem želel razkrivati te zgodbe, a mi kot klub skorajda ne obstajamo več. Smo samo še skupina ljudi. Nimamo predsednika, uprave, pokroviteljev. Nimamo ničesar. Mesto je naredilo svoj maksimum, a po spletu okoliščin nam pokrovitelj ni izpolnil obljube in prišlo je do prekoračitve proračuna," je povedal Vujović.

"Finančne težave od samega začetka, logistika, strahovito slabo stanje. Degradirali so me kot človeka, trenerja in strokovnjaka. Ogrozil sem svoje zdravje, ogrozil sem spokojnost svoje družine, zato mislim, da je odstop najboljša rešitev," je dodal eden najtrofejnejših trenerjev v regiji.

"Kako naj motiviram igralca, če je lačen?"

Razkril je še, da ekipa ni imela denarja za avtobus, medtem ko si igralci na postajališčih niso mogli privoščiti niti soka ali čokolade. Nekateri niso mogli plačevati stanarine, kar je privedlo do hude bivanjske stiske. "Kako naj igralca motiviram, da se bori, če nima za hrano in ga mečejo iz stanovanja?" se je jezil nekdanji trener.

Ob vsem tem mu je naposled počil film.

Ob Vujoviću je bil na tiskovni konfereni prisoten tudi generalni sekretar kluba Slobodan Milosavljević Cobi, ki je dejal, da rokometašem dolgujejo dve plači in da se v pogovorih s pokrovitelji že dogajajo določeni premiki.

Velike ambicije niškega kluba se tako niso uresničile. V elitni rokometni ligi Seha se je moral zadovoljiti z vlogo statista, prav tako ni ubranil pokalne lovorike, neprepričljiv pa je bil tudi v končnici srbskega prvenstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.