Šport
208 ogledov

V Minsku do odločilnega para točk

slovenska ženska rokometna reprezentanca RZS/Facebook
Slovenske rokometašice so storile ključen korak proti uvrstitvi na evropsko prvenstvo.

Rokometašice Slovenije so z odliko opravile svojo nalogo v Minsku. Po zmagi nad Belorusijo (29:31), najhujšo tekmico za drugo mesto v skupini 3, so odločno zakorakale proti svojemu petemu zaporednemu nastopu na velikem tekmovanju po evropskih prvenstvih na Švedskem 2016 in v Franciji 2018 ter na svetovnem prvenstvu v Nemčiji 2017. Letos decembra bodo nastopile še na svetovnem prvenstvu na Japonskem.

Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so se zavedale pomembnosti današnjega obračuna v beloruski prestolnici. Tekmo so resda nekoliko slabše odprle, po zaostanku z 1:3 pa so uredile svoje vrste in v osmi minuti prvič na dvoboju povedle s 4:3. Od tedaj naprej so imele nadzor nad izbrankami slovenskega strokovnjaka na beloruski klopi Tomaža Čaterja. V 12. minuti je njihova prednost že znašala štiri gole (8:4), resno in odgovorno pa so igrale vse do konca prvega polčasa. V 28. minuti so povedle z 18:11, na veliki odmor pa so se podale z prednostjo petih zadetkov (18:13).

Uvod v drugi polčas je bil preslikava prvega. Slovenke so znova malce "zaspale" in tekmicam dovolile, da so se jim v 37. minuti približale na dva gola (20:18). Po Bregarjevi minuta odmora so dvignile svojo igro na višjo raven in v naslednjih petih minutah naredile delni izid 5:1 za vodstvo s 25:19. V končnici tekme ni bilo pretresov, Slovenke so bile vseskozi v prednosti in dosegle bržkone ključno zmago v kvalifikacijah za EP 2020.

V slovenski reprezentanci je blestela Ana Gros, ki je dosegla kar enajst golov. Tjaša Stanko in Alja Varagić sta prispevali po šest zadetkov.

"Z izidom smo lahko zadovoljni, malo manj z igro, saj smo igrali po sistemu toplo-hladno. Tekmo smo slabo odprli, v nadaljevanju smo se zbrali in na polčas odšli s prednostjo. V drugem delu tekme smo naredili nekaj tehničnih napak, a kljub temu zmagali."
Uroš Bregar, selektor Slovenije

Slovenke bodo drugi kvalifikacijski ciklus za EP 2020 igrale marca prihodnje leto, ko se bodo dvakrat pomerile z Nemkami, tretji pa maja, ko bodo najprej gostovale na Kosovem, nato pa gostile Belorusinje. Na EP se bosta iz skupine 3 prebile dve najbolje uvrščeni izbrani vrsti.

Veselin Vujović EP 2018 Odslovitev Šport Slovenca pri Zagrebu bo zamenjal slovenski selektor

Kvalifikacije za EP (skupina 3), 2. kolo:

Belorusija - Slovenija 29:31 (13:18)
Ježikava 7; Gros 11, Stanko, Varagić po 6.

Kosovo - Nemčija

LESTVICA:
1. Slovenija 4
2. Nemčija 2 (-1)
3. Belorusija 0
4. Kosovo 0 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice