Šport
7486 ogledov

Slovenski rokometaš Gorenja kradel upokojencem

ukraden denar Profimedias
Slovenski rokometni reprezentant je bil zaradi bančne goljufije obsojen na leto zaporne kazni.

Grega Okleščen, 23-letni slovenski rokomeaš, ki je v začetku julija podpisal pogodbo z velenjskim Gorenjem, ima kriminalno preteklost, poroča spletni portal 24ur.com.

okleščen | Avtor: Facebook Facebook

Nekdanji član Krke je v poletnih mesecih lanskega leta kot študent delal v poslovalnici Delavske hranilnice v Novem mestu, kjer je komitentom z računov ukradel približno 20.000 evrov.

Okrajno sodišče ga je konec meseca maja spoznalo za krivega neupravičene pridobitve tujega premoženja in ponarejanja listin, za kar ga je obsodilo na enoletno zaporno kazen s preizkusno dobo dveh let.

Okleščen je v manj kot dveh tednih oškodoval pet komitentov, po navedbah 24ur.com gre za peterico upokojencev. Najprej je 29. junija dvema komitentoma ukradel po 800 evrov. Deset dni kasneje komitentki ukradel dvakrat po 2000 vrnil, a jih je nato vrnil.

Dan zatem je s komitentovega varčevalnega računa dvignil 4100 evrov, neki drugi komitentki pa je odtujil še 10.000 evrov. V manj kot dveh tednih se je tako okoristil z 19.700 evrov. Ob tem je ponaredil tudi vso potrebno dokumentacijo in se namesto komitentov podpisal kar sam. Ponarejene listine je nato shranil v arhivih Delavske hranilnice.

"Nekdo je želel to spraviti v javnost."

"Mi smo vse rešili že v banki, vrnil sem denar in dali smo si roke. Sploh nisem vedel, da je vse skupaj šlo na sodišče. Šele danes sem videl. Nekomu je bilo v interesu, da to pride v javnost. Seveda obžalujem, kar sem storil, bil je splet okoliščin. Vsaka šola nekaj stane, upam le, da ta ne bo predraga. Želim z dobrim delom na treningih in igrami oprati ta madež," je v izjavi za Delo povedal Okleščen.

Odzval se je tudi frapirani direktor velenjskega kluba Janez Gams, ki o vsem tem ni vedel ničesar. "Zadeva je prišla kot strela z jasnega. Sodbo sem prebral, nimam pa dovolj informacij, da bi lahko povedal, kaj bomo storili. Z Grego sem govoril, zaveda se, da je storil veliko neumnost, in pravi, da vse skupaj globoko obžaluje. V klubu se bomo o tem pogovorili, tudi z igralcem, in bomo videli, če bo potreba po naši reakciji." V klubu bodo poskušali stvar rešiti sporazumno. Za zdaj še ne razmišljajo o prekinitvi dogovora, čeprav takšno možnost dopušča klavzula v rokometaševi pogodbi.

Okleščen je pred leti zašel tudi v težave zaradi športnih stav, je za Delo razkril njegov nekdanji trener Mirko Skoko. "Bil je malce problematičen, a na treningih in tekmah se težave niso odražale. Bil je marljiv in ambiciozen rokometaš," je dodal rokometni strokovnjak, ki 23-letnika zelo dobro pozna.

Okleščen je rokometni biser novomeškega kluba, kjer je preživel celotno dosedanjo kariero. V dresu prve ekipe je debitiral v sezoni 2011/2012, do marca letos pa je za klub zabil 587 zadetkov.  Športno pot bi moral nadaljevati v Celju, a ga je slovenski velikan nato prepustil velikemu tekmecu iz Velenja, s katerim je podpisal triletno pogodbo. 

Rokometaš je oktobra 2017 zaigral tudi za slovensko reprezentanco na prijateljski tekmi s Hrvaško.

Komentarjev 7
  • Avatar Savistarra
    Savistarra 01:36 07.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com

  • Janez_53 18:53 06.julij 2019.

    Seveda obžaluje - ampak to, da so ga UJELI!!! In sedaj hodi ven z nebulozami, da "so se vse zmenili, vse uredili". Iz malih lopovčkov zrastejo veliki, če jih prej ne ulovijo.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:23 06.julij 2019.

    Temu žoga ne bo padla iz rok,ker jih ma z dvokomponentnim limom že namazane!