Šport
344 ogledov

Celjani in Krimovke dobili nasprotnike v Ligi prvakov

Krim Mercator - Thüringer Saša Despot
Krimovke se bodo v prvem delu pomerile z evropskimi prvakinjami iz Györa.

Rokometašice Krima Mercatorja so na današnjem žrebu na Dunaju dobile skupinske tekmice v ligi prvakinj v sezoni 2019/20. Ljubljanska ekipa bo igrala v skupini D, v njej sta tudi branilka prvega mesta iz madžarskega Györa ter švedski Sävehof.

Četrta tekmica ljubljanske ekipe bo znana po septembrskem kvalifikacijskem turnirju, na katerem bodo nastopili španska Gran Canaria, češki Banik, turški Kastamonu in srbska Jagodina.

"Tokrat smo imeli pri žrebu nekaj sreče, a glede na to, da bomo prihodnjo sezono odigrali precej pomlajeni, nas za želene uspehe vsekakor čaka veliko dela. Težko napovem, kdo izmed kvalifikantov bi se lahko prebil v našo skupino, saj vsi še sestavljamo svoje sredine in od tega bodo odvisne tudi priprave. Najmočnejša je verjetno Gran Canaria, favorit pa bo tudi domačin - Banik Most," je po dunajskemu plesu kroglic dejal trener Krima Uroš Bregar.

Krim Mercator - Thüringer | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Krim bo v novi sezoni že 25. zaporedoma nastopil v tem tekmovanju, ki ga je osvojil v letih 2001 in 2003, v letih 1999, 2004 in 2006 pa se je prebil v veliki finale.

V novi sezoni bo tekmovanje zadnjič potekalo po ustaljenem načinu iz minulih let: v skupinskem delu bo nastopilo 16 ekip, ki bodo razdeljene v štiri skupine. Prve tri ekipe bodo nato napredovale v glavni del tekmovanja, četrtouvrščene pa bodo evropsko sezono nadaljevale v skupinskem delu pokala EHF.

Ljubljanske rokometašice bodo tekmo prvega kroga skupinskega dela igrale med 4. in 6. oktobrom.

 

Celjski rokometaši v atraktivni skupini lige prvakov

 

Po rokometašicah Krima Mercatorja so skupinske tekmece v evropski ligi prvakov dobili še igralci Celja Pivovarne Laško, ki bodo v sezoni 2019/20 nastopili v elitni skupini A. V njej so nekatera izjemno atraktivna in močna rokometna imena, kot so francoski PSG, španska Barcelona, nemški Flensburg-Handewitt in madžarski Pick iz Szegeda.

V skupini A bodo nastopili še danski Aalborg, hrvaški Zagreb in norveški Elverum.

"Žreb nam je prinesel znane tekmece, z nekaterimi pa se bomo pomerili prvič. Elitni skupini ne dopuščata nobenih kalkulacij, že v pretekli sezoni pa smo videli, da smo sposobni premagati največje velikane rokometa. Verjamem, da bo tako tudi v novi sezoni in da bomo vzeli skalp velikemu imenu," je uvodoma dejal celjski trener Tomaž Ocvirk.

RK Celje Pivovarna Laško | Avtor: Profimedia Profimedia

"Naša ekipa je homogena, morda manj zvezdniška od tiste iz minule sezone, vendar to ne pomeni, da je slabša. Fantje bodo gotovo želeli pokazati svoje kakovosti. O moči naših tekmecev je brezpredmetno razpravljati, ekipe se še formirajo, pripravljalne tekme bodo dale neke druge obrise, je pa jasen krog favoritov. Pred nami je zanimiva sezona, verjamem, da lahko v njej s pomočjo navijačev v našem Zlatorogu pripravimo izjemne rokometne spektakle," je še dodal strateg celjske zasedbe.

Prvi krog bo odigran med 11. in 15. septembrom, celjska ekipa pa bo gostila Flensburg-Handewitt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice