Gorenjska
736 ogledov

Več kot le rokomet!

1/5
Spoštovanje. Ponos. Ambicija. Moštvo. Igra. Pet vrednot, na katere stavijo v najtrofejnejšem slovenskem moškem rokometnem klubu, Celju Pivovarni Laško. Pet vrednot, ki jih bodo sedmič zapored prenašali na vse, ki so se v rokomet zaljubili in na tiste, ki živijo s to priljubljeno igro in se z mislijo nanjo prebudijo, zvečer zaspijo.

V Izoli je vse pripravljeno za začetek rokometnega kampa Celja Pivovarne Laško, ki je bil minulo sezono zapolnjen do zadnjega mesta in to že mesec dni pred začetkom.

Z namenom, da bi lahko mladi rokometaši združili prijetno s koristnim, so na Opekarniški v Celju, na podlagi analize prišli do zaključka, da kamp preselijo na slovensko obalo. “Izjemno zadovoljni smo bili s pogoji za delo in prostočasovne aktivnosti povsod, kjer smo se mudili doslej. Torej na Debelem rtiču, v Podčetrtku in Laškem. Pravzaprav nam nikjer ni nič manjkalo, ampak zavedamo se, da otroci počitnice najraje začnejo na morju, zato smo se odločili, da kamp preselimo v Izolo, kjer verjamem, da bodo pogoji vsaj tako dobri, kot smo jih imeli doslej,” je o razlogih za selitev na slovensko obalo povedal vodja kampa Blaž Cizej, ki je kot trener mladinskega moštva pivovarjev, vsa leta na kampu aktiven kot trener.

Ne gre za unikum na slovenski rokometni sceni, a celjska rokometna šola - iz nje izhajajo številni rokometni zvezdniki in nosilci igre v največjih klubih na svetu, številni kadetski, mladinski in članski reprezentanti Slovenije – je bila izbrana za najboljšo na sončni strani Alp po izboru Rokometne zveze Slovenije. Stvari, ki se niso zgodile preko noči, ampak so posledica kakovostnega in načrtnega dela rokometnih trenerjev, ki so šli skozi vse ključne stopnice na trenerski poti, ki se učijo in privajajo na razmere v evropskem rokometu, ki so pokazali pot izjemnim mladim posameznikom, danes članskim reprezentantom.

 | Avtor:

“Celjska rokometna šola je brez dvoma najboljša v slovenskem prostoru in širše. Četudi gre za obrabljeno frazo, sem se v to lahko skozi mlajše selekcije prepričal na ničkoliko tekmovanjih. Enostavno je osnova, da se nekega dne razviješ v vrhunskega igralca in še boljšega človeka. Konkurenca te žene naprej. Sam sicer nisem imel možnosti, da bi se v poletnih mesecih, kot igralec, udeležil klubskega kampa, s fanti iz cele Slovenije naredil korak naprej. Bom pa tam zagotovo kot eden tistih, ki bom prišel odvoditi kakšen trening, morda odigral tekmo,” pravi levokrilni reprezentant Slovenije Tilen Kodrin, ki je pred dnevi podaljšal sodelovanje s Celjani.

 | Avtor:
“Veselim se dogajanja na letošnjem kampu. Tudi sam se ga v preteklosti obiskal kot tisti, ki se želi učiti rokometnih veščin, zdaj pa rad pridem kot del programa, ki ga klub pripravi za nadobudne igralce. Verjamem, da na programu ne bo le rokomet, ampak veliko animacije. Upam, da ujamem dan, ko bo na sporedu ali piknik ali kakšen izlet z ladijco,” dodaja organizator igre Domen Makuc, član zlatih fantov, ki so se lansko poletje v Celju veselili naslova evropskih mladinskih prvakov.

Klub neštetih lovorik in priznanj

O članskem moštvu Celja Pivovarne Laško ne gre izgubljati besed. Eden najbolj priljubljenih v Sloveniji, med najbolj spoštovanimi v Evropi. V prvi vrsti zaradi vzgoje mladih igralcev. Največji evropski klubi ga cenijo, ker Celje Pivovarna Laško predstavlja odskočno desko za številne rokometne talente, ki prihajajo na posojo iz vrst velikanov, v Celju dosežejo raven potrebno za igranje v Ligi prvakov. Pri 22-kratnih državnih prvakih vselej merijo visoko, vzgajajo vrhunske igralce, v zadnjih letih so iz Celja posamezniki odšli v kultni THW Kiel, legendarni Telekom Veszprem, Kielce, kjer se lahko pohvalijo z naslovom zmagovalcev Lige prvakov iz leta 2016, po koncu letošnje k finalistom minule sezone Lige prvakov Nantesu, odhaja naslednji nadarjeni.

Zgodbe o uspehu, ki jih v Sloveniji pišejo redki, ki jih želijo v klubu pisati z novimi rodovi. Takšnimi, ki se bodo letošnje poletje z rokometom okužili prav s pomočjo naših trenerjev na kampu v Izoli. Čez nekaj let pa morda celo nosili breme vodje na igrišču, katere izmed naših slekcij.

 | Avtor:

RK CPL KAMP 2019 je že več kot polovično zaseden, vabljeni v Izolo!
Več informacij o prijavi.

Projekt že od samega začetka izdatno podpira naš generalni pokrovitelj.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.