Šport
430 ogledov

Športni velikan s solznimi očmi napovedal slovo

rokomet Simbolična fotografija.
Rokometni zvezdnik bo po več kot dveh desetletjih sklenil svojo profesionalno pot.

Eden najboljših madžarskih rokometašev vseh časov Laszlo Nagy je na današnji novinarski konferenci v Veszpremu oznanil, da bo po koncu sezone končal športno pot. Osemintridesetletni Nagy bo od prihodnje sezone naprej v Veszpremu prevzel vlogo športnega direktorja.

"Po 22 letih igranja se bom po koncu te sezone upokojil in se posvetil drugim izzivom v življenju," je v solzah dejal 208 cm visoki desni zunanji igralec madžarskega Veszprema, kjer igrajo kar štirje slovenski igralci - Gašper Marguč, Dragan Gajić, Borut Mačkovšek in Blaž Blagotinšek.

Nagy je v času igralske kariere najgloblje sledi pustil v obdobju svojega igranja za Barcelono. Barve te slovite španske ekipe je zastopal med letoma 2000 in 2012 ter v tem času z njo dvakrat osvojil ligo prvakov, enkrat pa pokal EHF. Z Veszpremom se je dvakrat prebil v veliki finale lige prvakov, obakrat pa ostal praznih rok. Leta 2015 je bila od madžarske ekipe boljša Barcelona, leto kasneje pa Kielce.

Laszlo Nagy | Avtor: Epa Epa

Za Madžarsko je odigral 209 tekem in dosegel 749 golov. Dvakrat je igral na poletnih olimpijskih igrah - v Atenah 2004 je Madžarska zasedla peto, v Londonu 2012 pa četrto mesto.

Veszprem se je v tej sezoni uvrstil na zaključni turnir lige prvakov, ki bo 1. in 2. junija v nemškem Kölnu. V polfinalu se bo pomeril s poljsko ekipo Vive Kielce, kjer igra slovenski reprezentant Blaž Janc, pomočnik slovitega trenerja Talanta Dušebajeva pa je Uroš Zorman. Drugi polfinalni par je Barcelona - Vardar Skopje. Za špansko ekipo igra Jure Dolenec, za makedonsko pa Staš Skube.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice