Šport > Košarka
12055 ogledov

V Dallasu završalo, v središču "afere" pa Dončićevo ime

Luka Dončić Epa
Navijači Dallas Mavericks si manejo roke pred začetkom poletne tržnice.

Moštvo Luke Dončića bi se lahko pred novo sezono okrepilo z zvezdniko Los Angeles Clippers Patrickom Beverleyjem, poročajo mediji onkraj Atlantika. Ameriškemu organizatorju igre bo ob koncu sezone potekla dvoletna pogodoba s Clippersi, s čimer bo postal prost igralec.

Snubcev mu ne bo manjkalo, med najbolj zainteresirani pa naj bi bilo moštvo Dallas Mavericks, ki si želi Dončiću in zvezdniku Kristapsu Porzingisu dodati elitnega "playmakerja".

Dallas bo med poletnimi počitnicami med najbolj aktivnimi v ligi, saj ima na voljo precej "odvečnega" denarja (cap space). V prvi vrsti želijo v Teksas privabiti all-star igralca, imajo pa tudi rezervni načrt.

Če pogovori z zvezdniki padejo v vodo, nameravajo v ekipo pripeljati večje število rezervih igralcev ter tako podaljšati klop. Neuradno jim je bližje prva opcija, vendar se bodo zadovoljili tudi z drugo. 

V vsakem primeru bodo pričakovanj za novo sezono velika, saj bosta prvič skupaj zaigrala Dončić in Porzingis. Če bi se jima v moštvu pridružil še izkušeni Beverley, ki velja za vrhunskega obrambnega košarkarja, bi se Dallas lahko močno približal končnici, kjer je nazadnje igral v sezoni 2015/2016.

luka dončić Konec veselja Šport Dončićev trener misli resno, Dallas mu ne bo pustil dihati

Beverley je nedvomno kandidat za novo okrepitev teksaškega moštva, kar bi pojasnilo tudi dogajanje na družbenih omrežjih. Navijače Los Angeles je namreč zelo zaskrbela skrivnostna objava, v kateri je Beverley omenil Luko Dončića in dodal tri pare oči.  To je takoj sprožilo domneve, da naj bi bil Američan z eno nogo že pri Dallasu.

patrick beverley | Avtor: Epa Epa

Zanimivo je tudi, da se je Slovenec tik pred tem pridružil seznamu njegovih sledilcev. Povsem možno je, da je bil Beverleyjev zapis zgolj odziv na Dončićev prvi korak, vendar so mnogi prepričani, da ima interakcija globlji pomen.

Nobena od vpletenih strani teh objav ni postavila v nikakršen kontekst, tako da za zdaj vse ostaja na ravni špekulacij.

Trgovanje z igralci se v NBA začne 1. julija.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.