Šport
157 ogledov

Zgodilo se je po petih letih in pol

Gorenje CPL Pokal Reševalni pas/Twitter
Znan sta finalista rokometnega Pokala Slovenije. Za lovoriko se bo velenjsko Gorenje pomerilo z gostitelji zaključnega turnirja iz vrst novomeške Krke.

Rokometaši velenjskega Gorenja so prvi finalisti letošnjega zaključnega turnirja za pokal Slovenije v Novem mestu, potem ko so na današnji prvi polfinalni tekmi premagali Celje Pivovarno Laško (29:27).

Igralci iz Šaleške doline so branilce naslova z lanskega turnirja v Ljutomeru in 21-kratne zmagovalce v tem tekmovanju zasenčili v vseh prvinah igre in jih prvič premagali po decembru 2013, na nedeljskem finalnem obračunu, ki se bo pričel ob 17. uri, pa se bodo pomerili z zmagovalci drevišnje druge polfinalne tekme med rokometaši Sviša in Krke. Ta tekma se je pričela ob 20. uri.

"Že nekaj časa proti Celjanom kažemo zelo kakovostne predstave, do današnje tekme so nas malenkosti ločile do zmage nad njimi. Moji varovanci so bili danes boljši od njih in so zasluženo zmagali, Celjani pa so bili za odtenek slabši. Od prve minute smo igrali zbrano in nismo delali nepotrebnih napak, naša realizacija v napadu je bila dobra, obramba na visoki ravni, v svojih vrstah pa smo imeli tudi razpoloženega vratarja Taletovića."
Zoran Jovičić, trener Gorenja

"Ose" so v prvi polovici tekme povsem zasenčile favorizirane sosede iz Savinjske doline. Njihova obramba 5-1 je bila na visoki ravni, v napadu pa je blestel Matic Verdinek, ki je v uvodnih petnajstih minutah prispeval štiri od osmih golov svoje ekipe. Celjski strateg Tomaž Ocvirk je pri zaostanku 5:8 zahteval minuto odmora, a to ni porušilo velenjskega ritma, ki so še naprej prevladovali in v 18. minuti svojo prednost povišali na 11:6.

Ocvirk je po tem zaostanku zamenjal celotno zunanjo vrsto, a sveža kri ni spremenila razmerja moči na igrišču. Velenjčani so še naprej igrali poletno in domiselno, zagrizeno so se borili za vsak košček igrišča in v 22. minuti celjsko klop znova prisilili v drugo minuto odmora pri zaostanku 8:14. A rapsodija rokometašev v rumeno-črnih dresih se ni končala, v prvi polovici so kar trikrat vodili za sedem golov (16:9, 17:10 in 18:11), najbolj navdahnjeno predstavo pa je pokazal Verdinek, ki je na svoj račun vpisal kar osem golov.

Celjani so drugo polovico tekme začeli z zaostankom šestih golov (12:18), a že uvodne minute so pokazale, da nimajo nobenih možnosti za zmago. Njihova igra je bila še naprej prepočasna in premalo bojevita, na drugi strani pa so se varovanci primorskega trenerja na velenjski klopi Zorana Jovičića še naprej borili do zadnjih atomov moči borili v obrambi, njihova igra v napadu pa je bila navkljub nekaterim tehničnim napakam še vedno domiselna in učinkovita.

Velenjčani so po golu Vlada Matanovića v 37. minuti povedli z 22:14, v zadnjih dvajsetih minutah pa odbili vse napade celjskih rokometašev in na kolena položili papirnate favorite letošnjega zaključnega turnirja v dolenjski prestolnici. Po letu 2003 imajo Velenjčani znova osvojijo slovensko pokalno tekmovanje.

"Razočaranje je veliko. Na dvobojih proti Velenjčanom smo bili dolgo časa neporaženi. Vedeli smo, da bo prišel dan, ko bomo izgubili, nihče od nas pa ni pričakoval, da se bo to zgodilo na polfinalni pokalni tekmi v Novem mestu. Na tem dvoboju nismo bili pravi, moji varovanci so na tekmo prišli kot zmagovalci in se preveč zanašali na pretekle medsebojne dvoboje. V prvem polčasu je naša igra povsem razpadla, v drugem pa smo navkljub boljši predstavi ostali praznih rok."
Tomaž Ocvirk, trener Celja PL

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Verdinek z devetimi goli, v celjski pa Gal Marguč s šestimi zadetki.

Finale se bo začel v nedeljo ob 17. uri.

rokomet Legenda Šport Športni velikan s solznimi očmi napovedal slovo

MRK Krka | Avtor: Facebook Facebook

Rokometaši novomeške Krke so drugi finalisti zaključnega turnirja za pokal Slovenije. Prireditelji tekmovanja so na današnji drugi polfinalni tekmi premagali Sviš Ivančno Gorico (24:20).

Izbranci domačega trenerja Roberta Cvikla so bili večji del prve polovice tekme v prednosti, največ pa so vodili za tri gole (8:5, 9:6 in 10:7). V končnici prvega polčasa se jim je malce zalomilo, trdoživi tekmeci iz Ivančne Gorice so se jim povsem približali (10:9) in jim v nadaljevanju povsem dihali za ovratnik, v 39. minuti pa jih po golu Žana Grojzdeka tudi ujeli (13:13).

Tekma je bila v drugem polčasu povsem odprta. V 50. minuti so varovanci trenerja Sviša Aleksandra Polaka po golu Mateja Koširja celo povedli z 18:17, v prelomnih trenutkih pa so gostitelji le uveljavili večjo izbiro kakovostnih igralcev in taktično-tehnično širino ter si v 54. minuti priigrali dva gola prednosti (20:18), v sami končnici pa prednost podvojili in slavili s 24:20.

V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Leon Rašo s sedmimi, v poraženi pa Matej Košir s štirimi zadetki.

Pokal Slovenije (polfinale):

Gorenje Velenje - Celje Pivovarna Laško 29:27 (18:12)
Verdinek 9, Kete 5; Marguč 6, Makuc 5.

Krka - SVIŠ 24:20 (12:10)
L. Rašo 7, Jakše, Papež po 4; Matej Koši 4, Grojzdek, Matic Košir po 3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice