Šport
1187 ogledov

Nekdanji slovenski reprezentant bo vodil izbrano vrsto sosedov

pajovic123_main_afp Žurnal24 main
Bivši slovenski bombarder bo prevzel avstrijsko reprezentanco.

Aleš Pajovič si v zadnjih letih služi kruh v Avstriji. Za Luko Žvižejem drugi najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance, 697 zadetkov na 181 tekmah, je v sezoni 2015/16 sicer okrepil HSG Graz, kjer je ob igralski imel tudi vlogo trenerja. Klub je iz drugoligaške konkurence pripeljal v prvo ligo, trenutno v najmočnejšem avstrijskem prvenstvu zaseda četrto mesto. Njegovo delo so opazili tudi pri avstrijski zvezi, Slovenec pa bo tako danes prevzel vajeti reprezentance.

Štiridesetletntni Pajovič bo hitro moral zavihati rokave, saj ga 11. in 14. aprila že čakata dvoboja z evropskimi prvaki Španci. Avstrijci bodo sicer gostili evropsko prvenstvo 2020 v soorganizaciji s Švedsko in Norveško.

Nekdanji član klubov Celje Pivovarna Laško, Ciudad Real, v obeh je igral v dveh obdobjih, s slednjim je leta 2006 postal evropski klubski prvak, THW Kiel, Magdeburg in TuS N-Lübbecke, bo Avstrijo sicer prevzel po neuspešnem nastopu na letošnjem svetovnem prvenstvu. Avstrija je v skupini C zasedla peto mesto za kasnejšo zmagovalko Dansko, finalistko Norveško, Tunizijo in Čilom, premagala pa je izbrano vrsto Savdske Arabije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.