Šport
849 ogledov

Kakšna drama! Celjanom se je zalomilo v zadnji minuti!

RK Celje Pivovarna Laško vs. Aalborg Handbold
1/12
Anže Petkovšek
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na tekmi 3. kroga evropske lige prvakov izgubili proti danskemu Aalborgu z 28:29 (14:10).

Celjska zasedba je po tesnem porazu proti nemškemu Flensburgu in polomu v Barceloni znova ostala praznih rok na mednarodni sceni. Po prvem polčasu je kazalo na prvo zmago slovenskih prvakov v elitni skupini A, v drugem pa so naredili kopico napak in zavoljo slabe igre v obrambi - prejeli so kar 19 golov - drugič v tej sezoni izgubili v Zlatorogu.

Celjska ekipa se bo v prihodnjem krogu v nedeljo, 13. oktobra, v gosteh pomerila s francoskim PSG.

RK Celje Pivovarna Laško vs. Aalborg Handbold | Avtor: Anže Petkovšek Rokometni dvoboj v Ligi prvakov med RK Celje Pivovarna Laško vs.Aalborg Handbold. Anže Petkovšek

Izbranci Tomaža Ocvirka so imeli v prvi polovici dvoboja škarje in platno v svojih rokah in si že po osmih minutah igre priigrali tri gole prednosti (4:1). Njegovi varovanci so tudi v nadaljevanju izpolnjevali vse dogovore iz garderobe ter imeli popoln nadzor nad tekmeci iz Hamletove dežele.

V 17. minuti so po golu Hrvata Josipa Šarca prvič na dvoboju povedli za štiri gole, lepo zalogo pa zadržali vse do konca polčasa, ki so ga zaključili s 14:10.

V drugi polovici tekme predstava slovenskih prvakov ni bila več tako udarna kot v prvem polčasu. Naredili so kopico napak, največ v prelomnih trenutkih dvoboja, tudi obramba je bila porozna, saj je prejela kar 19 golov.

RK Celje Pivovarna Laško vs. Aalborg Handbold | Avtor: Anže Petkovšek Rokometni dvoboj v Ligi prvakov med RK Celje Pivovarna Laško vs.Aalborg Handbold. Anže Petkovšek

Danci so jih v 52. minuti ujeli in izenačili na 24:24. Dve minuti pozneje so po golu Norvežana Mishelsa Liabe Celjani prvič na dvoboju tekmecu pogledali v hrbet (24:25).

Ocvirkovi izbranci so se v še večji skušnjavi znašli v 57. minuti, ko so zaostali za dva gola (25:27). V izdihljajih tekme niso vrgli puške v koruzo, Portugalec Diogo Silva in Gal Marguč sta dobro minuto pred koncem izenačila na 28:28.

V dramatični končnici je Benjamin Jacobsen Celjane znova potisnil v zaostanek (28:29). Celjani so imeli več kot 30 sekund časa, da dosežejo izenačujoči gol, a ga niso dosegli. Zadnji strel krožnega napadalca Vida Poteka z devetih metrov je zletel mimo leve vratnice danskega gola.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Silva in Šarac, oba sta dosegla po šest golov.

"Čestitke Aalborgu za zasluženo zmago. Ves čas smo v pripravi na tekmo poudarjali, da moramo biti agresivni, prekinjati njihove napade, kar smo v prvem polčasu počeli odlično. V drugem pa povsem obrnjena slika, s 17 prekrškov v prvem delu smo padli le na šest v drugem, izgubljali smo vse spopade v igri ena na ena in vse to je pripomoglo k preobratu ter zmagi Dancev."

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško

"Aalborg nas je v drugem polčasu povsem nadigral. V prvem smo bili agresivni, odličen je bil Ferlin, potem pa smo padli. Ne vem, zakaj nismo več igrali po dogovoru. Brez agresivnosti so nam povzročali težave, mi pa se nismo uspeli sestaviti in gostje so to izkoristili." 

Josip Šarac, rokometaš Celja Pivovarne Laško

Komentarjev 1
Sorodne novice