Šport
95 ogledov

Celjani v Parizu po dobrem odporu popustili v končnici

PSG Celje PL Reševalni pas/Twitter
Slovenski državni prvaki so na četrti tekmi skupinskega dela elitnega evropskega tekmovanja ostali praznih rok.

Rokometaši Celja PL so se po blamaži na prvem gostovanju v ligi prvakov v Barceloni s strahom podali v Pariz. V današnjem obračunu proti najbogatejši rokometni ekipi na svetu Paris SG so se predstavili v veliko lepši luči kot pred časom v katalonski prestolnici, a pričakovano ostali brez točk (27:18).

Krim Mercator Liga prvakinj Šport Krim na Švedskem do pomembne zmage

Prva polovica tekme je minila v izenačeni, a ne preveč kakovostni predstavi. Celjani - zavoljo poškodbe gležnja je manjkal Josip Šarac, v tej sezoni bržkone prva violina slovenskih prvakov - in Parižani so delali prav začetniške napake, po dvanajstih minutah igre je bil izid le 2:2. Nadaljevanje je bilo manj kaotično, Celjani pa so bolj ali manj držali korak z ne preveč razpoloženimi gostitelji, ki so pogrešali usluge dveh velikanov svetovnega rokometa - Norvežana Sanderja Sagosena in Danca Mikkela Hansna.

Izbranci celjskega stratega Tomaža Ocvirka so do 34. minute bili povsem enakovredni zvezdnikom na nasprotni strani igrišča. Po najmanjšemu možnemu zaostanku 13:14 pa se jim je povsem ustavilo. Obramba ni bila več na visoki ravni, šepala je tudi igra v napadu, velikanske preglavice pa jim je povzročal francoski reprezentančni vratar Vincent Gerard, ki je dobesedno zaklenil svoja vrata.

Celjska klop je v 39. minuti - pri zaostanku 13:18 - zahtevala minuto odmora, a novi napotki in določene korekcije v igri niso prinesle spremembe na bolje. PSG v nadaljevanju dvoboja v svoji dvorani Pierre de Coubertin resda ni blestel, z racionalno predstavo pa je slovenskim prvakom prizadejal nov, že četrti poraz v tej sezoni.

V celjski ekipi je bil na današnji tekmi strelsko najbolj učinkovit Jan Grebenc s petimi goli, Diogo Silva in Patrik Leben sta dosegla po tri zadetke.

Slovenski prvak je na današnji tekmi v Parizu po enakovrednem prvem polčasu v drugem močno popustil in doživel četrti poraz v tej sezoni. Na domačih tleh sta bila od njega boljša nemški Flensburg in danski Aalborg, v gosteh pa Barcelona in PSG. Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v nedeljo, 20. junija, gostila norveški Elverum, ki je tako kot celjska ekipa in PPD Zagreb še brez točk v elitni skupini A lige prvakov.

"Tekmo smo začeli s preveč spoštovanja do nasprotnika, kar se nam je poznalo predvsem v igri v napadu. Bili smo premalo odločni, premalo poizkušali od daleč, kljub temu pa smo zaključek prvega dela odigrali odlično. Takšen je bil tudi začetek drugega, ko smo izenačili, nato pa razbranili njihovega vratarja. Prihajali smo do čistih priložnosti, torej dobro igrali, a pokopala nas je slaba realizacija. Tako nismo izkoristili odličnega Klemena Ferlina, igrali smo na zelo visoki ravni, končna razlika pa je zgolj posledica slabe realizacije v napadu."
Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško

EHF liga prvakov (skupina A), 4. kolo:

Paris SG - Celje PL 27:18 (13:11)
Remili 7; Grebenc 5.

Flensburg -  PPD Zagreb 20:17 (10:10)
Aalborg - Pick Szeged 28:35 (17:22)
Barcelona - Elverum 33:24 (15:12)

LESTVICA:
1. Paris SG 8
2. Flensburg-Handewitt 7
3. Barcelona 6
4. Aalborg 6
5. Pick Szeged 5
6. Elverum 0
7. Celje PL 0
8. PPD Zagreb 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.