Šport
270 ogledov

Celjani poraženi v "slovenskem" Szegedu

Szeged Celje PL Reševalni pas/Twitter
Slovenski državni prvaki so na gostovanju na Madžarskem doživeli pričakovan poraz.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v šestem kolu skupine A lige prvakov klonili pri moštvu MOL-Pick Szeged (31:24). Celjani so po izenačenem prvem polčasu popustili v drugem, kljub petemu porazu pa imajo še vedno lepe možnosti, da si izborijo nastop v osmini finala.

Rokometaši Celja PL bodo v naslednjem kolu v nedeljo, 10. novembra, v Zlatorogu gostili PPD Zagreb.

Celjani so sijajno odprli obračun v slovensko obarvanem Szegedu, kjer že vrsto let igrajo Dean Bombač, Matej Gaber, Nik Henigman in Mario Šoštarič ter do najmanjših podrobnosti izpolnjevali taktične zamisli trenerja Tomaža Ocvirka. Z gibljivo in trdno obrambo so povsem onemogočili rokometno izjemno potentne gostitelje, v napadu pa igrali strpno in strele sprožali iz lepo izdelanih in domiselnih akcijah.

Slovenski prvaki so si v osmi minuti priigrali tri gole prednosti (5:2), v nadaljevanju pa občutili moč "tihih favoritov" za končno zmagoslavje v ligi prvakov. Rokometaši iz Szegeda so močno dvignili svojo igro na vseh frontah in v 11. minuti izenačili na 5:5. Celjani so bili v nadaljevanju povsem konkurenčni gostiteljem, v 23. minuti so si po golih Matica Grošlja in Kristjana Horžena znova priigrali dva gola prednosti (11:9).

Španski strateg na madžarski klopi Juan Pastor je z minuto odmora prekinil slovensko prevlado. Njegovi varovanci so v 26. minuti izenačili na 11:11, v končnici prvega polčasa pa so Celjani znova zaigrali zbrano in odgovorno ter se na veliki odmor podali z neodločenim izidom (14:14).

Ocvirkovi izbranci v drugi polovice tekme niso bili kos domačim rokometašem, ki so z rutinsko predstavo uveljavili večji nabor kakovostnih igralcev. Po zgolj sedmih minutah so zaostali za štiri gole (16:20), enajst minut kasneje pa je primanjkljaj znašal šest golov (20:26). Celjani med 44. in 52. minuto sploh niso dosegli gola, po zaostanku 21:27 v 52. minuti pa je bilo tudi docela jasno, da bosta točki ostali v Szegedu.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Josip Šarac s sedmimi in Kristjan Horžen s šestimi zadetki.

"Enostavno se nam ni izšlo. Igrali smo proti izjemno kakovostnemu tekmecu, ki premore sijajne posameznike, da ne govorimo o drugih stvareh. V prvem polčasu smo jih malce presenetili, igrali smo resnično dobro in se odlično borili z veliko višjimi in težjimi tekmeci, a porabili veliko moči. Drugi polčas smo začeli nasprotno od dogovora med polčasom. Prehitro smo zaključevali, nismo igrali do priložnosti in ob tem smo zapravljali žoge in delali napake."
Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško

Uroš Zorman in Luka Žvižej Foto Šport Spektakularno slovo Zormana in Žvižeja

Liga prvakov (skupina A), 6. kolo:

MOL-Pick Szeged - Celje PL 31:24 (14:14)
Radivojević 8; Šarac 7, Horžen 6.

Elverum - PPD Zagreb 30:30 (13:18)
Flensburg - Barcelona 27:34 (12:18)
Paris SG - Aalborg 37:24 (18:11)

LESTVICA:
1. Barcelona 10
2. Paris SG 10
3. MOL-Pick Szeged 9
4. Aalborg 8
5. Flensburg-Handewitt 7
6. Celje PL 2
7. Elverum 1
8. PPD Zagreb 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice