Šport
1510 ogledov

Slovenija proti Nizozemski zapravila neverjetno prednost

slovenska rokometna reprezentanca Reševalni pas/Twitter
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na današnji pripravljalni tekmi v Ormožu igrala neodločeno z Nizozemsko 29:29 (19:13). Slovenija se bo v nedeljo v mariborski Lukni ob 17.30 pomerila še s Srbijo.

Slovenski rokometaši so v tem letu dobili že dva obračuna proti Nizozemcem. Po dveh kvalifikacijskih zmagah - aprila letos so v Almereju slavili s 27:26, v Celju pa s 30:23 - za nastop na evropskem prvenstvu v začetku prihodnjega leta na Švedskem, Norveškem in v Avstriji pa so na današnjem pripravljalnem dvoboju le remizirali.

Izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića so imeli v tem tednu številne obveznosti. V torek so v Zrečah opravili testiranje motoričnih sposobnosti, v sredo se v Ljubljani udeležili slavnostne akademije ob 70. obletnici Rokometne zveze Slovenije, v četrtek pa so nekateri nastopili še na poslovilni tekmi Luke Žvižeja in Uroša Zormana v Celju.

Uroš Zorman in Luka Žvižej Foto Šport Spektakularno slovo Zormana in Žvižeja

Ne glede na to so nemudoma zagospodarili v prenovljenem Hardeku in pristrigli peruti tekmecem iz dežele tulipanov. Tekmo so odprli s 3:0, že po šestih minutah igre pa so z raznovrstno predstavo in po zaslugi bravuroznih obramb Klemna Ferlina povišali na 6:1.

Njihovega ritma ni ustavila niti nizozemska minuta odmora, tudi po njej so Vujovićevi varovanci igrali poletno in zanesljivo ter Nizozemce zasenčili v vseh elementih igre. V 16. minuti je njihova prednost znašala že osem golov (13:5).

V nadaljevanju je njihov ritem padel. Vujović je v 21. minuti - pri vodstvu 15:10 - zahteval minuto odmora, le nekaj minut zatem pa so se Nizozemci približali na štiri gole (17:13). Slovenski rokometaši so v končnici prvega polčasa znova zaigrali udarno in na veliki odmor odšli s prednostjo šestih golov (19:13).

V drugi polovici tekem so Vujovićevi izbranci vseskozi hodili po robu. Prikazali so zelo bledo predstavo, kar so Nizozemci, ki bodo drugo leto premierno nastopili na evropskem prvenstvu, izkoristili in tekmo postavili na glavo.

Veselin Vujović EP 2018 Dokončno Šport Vujović prečrtal Bezjaka: "Možnosti, da ga prepričam, ni več."

Slovenski rokometaši so v 38. minuti po golu Nika Henigmana sicer znova povedli za osem golov (23:15), a nato padli v "globoko luknjo". Nizozemci so v naslednjih sedmih minutah naredili delni izid 6:0 in se jim približali na vsega dva gola (23:21).

Kar osemminutni slovenski strelski post je prekinil Henigman, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so gostitelji - v 54. minuti so vodili zgolj za gol (27:26) - znova zaigrali malenkostno bolje in si dve minuti pred koncem priigrali dva gola prednosti (29:27), a so v končnici tekme naredili nekaj kardinalnih napak.

V zadnji minuti je Dean Bombač - pri vodstvu Slovenije z 29:28 - naredil prekršek v napadu, pet sekund pred koncem pa je Tilen Kodrin storil nameren prekršek nad tekmecem, tako da sta mu sodnika Bojan Lah in David Sok pokazala rdeči karton, tekmecem pa prisodila sedemmetrovko, ki je realiziral Jeffrey Boomhouwer za končni izid 29:29.

V slovenski izbrani vrsti sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Dean Bombač in Nik Henigman, ki sta dosegla po pet golov, Jure Dolenec je prispeval štiri zadetke.

* Dvorana Hardek, gledalcev 800, sodnika: Lah in Sok (oba Slovenija).
* Slovenija: Ferlin, Zaponšek, Henigman 5, Marguč 2 (2), Dolenec 4 (2), Cingesar 2, Skube 3, Poteko 1, Cehte 1, Kodrin 2, Gaber 3, Šoštarič 1, Ovniček, Grošelj, Bombač 5 (1), Suholežnik.
* Nizozemska: Ravensbergen, L. Steins 1, Jansen, Benghamen 3, Leenders, Versteijnen 2, Sluititers 1, Beucken, I. Steins 3, Schoenaker 1, Smiths 6, Adams 4, Boomhouwer 3 (3), Jerry, Smit 3, Eidlers, Velde 2.
* Sedemmetrovke: Slovenija 5 (5), Nizozemska 2 (2).
* Izključitve: Slovenija 6, Nizozemska 16 minut.
* Rdeči karton: Kodrin (60.).

Komentarjev 1
  • crniovcar 06:40 26.oktober 2019.

    Nizozemci tudi igrajo rokomet?

Sorodne novice