Šport
164 ogledov

V četrtek se bo v Celju trlo zvezdnikov

Uroš Zorman Saša Despot
V dvorani Zlatorog v Celju se bo v četrtek trlo nekdanjih in zdajšnjih rokometnih zvezdnikov.

Na poslovilni tekmi Luke Žvižeja in Uroša Zormana bodo nastopila zares velika imena tega športa, "rokometna simfonija" pa se bo v mestu ob Savinji pričela ob 19.15.

Prireditelji obljubljajo dogodek "par excellence" v režiji nekdanjih in zdajšnjih velikanov rokometne igre, pred osrednjo tekmo zvezdnikov, ki bo imela tudi humanitarni značaj, pa se bo ob 16. uri pričela še prva uradna tekma slovenske rokometne reprezentance na vozičkih, ki se bo pomerila s Hrvaško. Vstopnice gredo za med, doslej so prodali že več kot 3000 vstopnic.

"Sprva sem bil ob ideji agencije Sportanzo, da se priredi poslovilna tekma, malce skeptičen. Zdaj sem prepričan, da je pred nami izjemen in zares poseben dogodek v vseh pogledih. Na njem se bom srečal s svojimi številnimi nekdanjimi soigralci in veliki tekmeci na rokometnih igriščih, predvsem pa sem vesel, da bom svojo zadnjo tekmo odigral v krogu prijateljev in ljudi, ki mi veliko pomenijo," je na današnji zadnji novinarski konferenci v Zrečah pred četrtkovo poslovilno tekmo v Celju dejal Zorman.

"Pred nami je dogodek, ki ga rokometna Slovenija še ni doživela, v ospredju pa bo druženje in obujanje spominov," je dodal Žvižej.

Zorman in Žvižej sta mladi legendi slovenskega rokometa. Prvi je odigral 225 tekem v dresu slovenske reprezentance, kar je absolutni rekord, drugi pa je s 702 doseženima goloma najbolj učinkovit strelec v zgodovini reprezentančnega rokometa.

Oba tudi po koncu igralske kariere ostajata zvesta rokometu. Zorman je trenutno prvi asistent selektorja slovenske izbrane vrste Veselina Vujovića in slovitega Talanta Dušebajeva pri poljskem prvaku Vive Kielce, Žvižej pa je eden od pomožnih trenerjev Tomaža Ocvirka pri matičnem klubu Celju Pivovarni Laško.

Luka Žvižej | Avtor: Profimedia Profimedia

Na njuni poslovilni tekmi bodo med drugim nastopili Hrvati Patrik Čavar, Ivano Balić in Mirza Džomba, Belorus Sergej Rutenka, Španci Talant Dušebajev, Jose Javier Hombrados in Julen Aguinagalde, Madžar Laszlo Nagy, Srb Arpad Šterbik ter številni nekdanji najboljši slovenski rokometaši, kot so Renato Vugrinec, Tomaž Tomšič, Roman Pungartnik, Aleš Pajovič, Gorazd Škof in mnogi drugi.

Zormanovo ekipo bodo vodili Zvonimir Serdarušić, Kasim Kamenica, Robert Beguš, Bojan Čotar, Boštjan Makovec in Tine Svetic, Žvižejevo pa Boris Denić, Branko Tamše, Mišo Toplak, Vladan Matić in Herman Wirth.

V moštvu Zormana bodo igrali Beno Lapajne, Boštjan Ficko, Jose Javier Hombrados, Arpad Šterbik, Zoran Jovićić, Manuel Štrlek, Momir Ilić, David Davis, Ognjen Backović, Miha Zarabec, Dean Bombač, Talant Dušebajev, Domagoj Duvnjak, Zoran Lubej, Julen Aguinagalde, Uroš Bundalo, Petar Metličić, Jure Dolenec, Marko Vujin, Sebastian Skube, Ivan Čupić, Vedran Zrnić, Uroš Bregar, Mirza Džomba, Dragan Gajić in Matej Gaber. Vodja ekipe bo Zoran Janković, tehnični vodja bo Radivoje Stanić, fizioterapevt pa Žan Rant Roos.

V moštvu Žvižeja bodo igrali Gorazd Škof, Urban Lesjak, Ivan Gajić, Patrik Čavar, Tilen Kodrin, Nenad Bilbija, Aleš Pajovič, Davor Dominković, Sergej Rutenka, Ivano Balić, Rok Praznik, Miha Žvižej, Igor Vori, Tomaž Tomšič, Renato Vugrinec, Vid Kavtičnik, Laszlo Nagy, Žikica Milosavljević, Roman Pungartnik in Blaž Janc. Za dobro zdravstveno počutje ekipe bosta zadolžena Gorazd Žužek in Vladimir Radulović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.