Šport
94 ogledov

Balkanski Clásico za preživetje

rokomet Celje Pivovarna Laško - Elverum Saša Despot
Pred slovenskimi rokometnimi prvaki je ena najbolj pomembnih tekem sezone.

Rokometaše Celja Pivovarne Laško v nedeljo v 7. kolu lige prvakov čaka ogorčen boj z Zagrebom za pomembne točke, ki bi lahko prinesle šesto mesto v skupini A in napredovanje. Domači rokometaši si želijo čim bolj polno dvorano in bučno podporo.

Dvoboj Celja in Zagreba ali "balkanski El Clásico" ima dolgo zgodovino. Moštvi sta si v ligi prvakov nasproti stali že 20-krat, petkrat pa sta se spopadli tudi v ligi Seha, ko je Celje nastopalo tam. Več zmag imajo Zagrebčani, na zadnjem obračunu v Zlatorogu pa so Celjani večne tekmece s Hrvaške ugnali kar za devet golov.

Na klopi Zagreba sedi slovenski selektor Veselin Vujović, ki dobro pozna nekatere celjske rokometaše. Nedeljskemu obračunu bo že v četrtek sledil povratni v Zagrebu, ko bo jasno, katera ekipa bo vsaj nekoliko v prednosti v boju za šesto mesto v skupini.

Szeged Celje PL Liga prvakov Šport Celjani poraženi v "slovenskem" Szegedu

Zagreb je prav v zadnjem krogu, na gostovanju pri Elverumu, prišel do svoje prve točke in za zdaj kaže, da bosta o šestem mestu odločala nedeljska nasprotnika. Z dvema zmagama na medsebojnih dvobojih bi si ekipa, ki bi ji to uspelo, na široko odprla vrata do napredovanja, razdelitev zmag pa bi pomenila neizprosen boj do konca, ko bi bila pomembna tudi razlika v danih in prejetih zadetkih.

"Z Zagrebom nas čakata dve tekmi v petih dneh, kjer smo najprej seveda osredotočeni na prvo v nedeljo. Zelo bi bil vesel, če bi videl polno dvorano in da bi navijači pričarali čudovito vzdušje. To bi bilo za našo ekipo, ki je zelo mlada, zelo pomembno in dodaten igralec," si podporo navijačev želi trener rumenih Tomaž Ocvirk.

rokomet Celje Pivovarna Laško - Elverum | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Ta se sicer zaveda, da je pred njimi težka naloga: "Ponoviti moramo dobre predstave iz te sezone in biti vsi na najvišji ravni. To bomo v nedeljo potrebovali, ko si seveda vsi želimo zmago. Zagrebčani igrajo čvrsto, disciplinirano, v obrambi na meji izključitve in takšno igro z njihove strani pričakujem tudi tokrat. Morali bomo biti potrpežljivi, hkrati pa tudi sami na podobnem nivoju, borbeni, odločni, v pomoč vratarju, v napadu pa zbrani in osredotočeni na naše naloge."

"Pred nami je tekma, na kateri moramo vsi pustiti svoj zadnji atom moči. Upam na pomoč polne dvorane, kar je lahko za nas velikega pomena. Dobro se bomo pripravili na njihovo igro, analizirali, kje so naše prednosti, in nato iskali rešitve za njihovo agresivno obrambo 4-1," pa pred dvobojem pravi Josip Šarac, trenutno prvi strelec Celja v ligi prvakov.

Uroš Zorman in Luka Žvižej Foto Šport Spektakularno slovo Zormana in Žvižeja

Vstopnice so že na voljo v predprodaji, so pa v celjskem klubu skupaj s celjsko policijsko upravo znova pripravili posebno akcijo 'VOZI 0.0!', ko v tem tednu nagrajujejo vzorne voznike. Ti bodo ob tem, ko jih bo ustavila policija, lahko prejeli kupon za brezplačno vstopnico za tekmo z Zagrebom, seveda le v primeru, da so upoštevali vsa cestno-prometna pravila in izpolnili pogoj 0,0 vsebnosti alkohola v izdihanem zraku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice