Šport
166 ogledov

Celjani pripravljeni na zagrebški pekel

celje pivovarna laško Profimedia
Celjski rokometaši imajo lepo priložnost, da si na račun Zagrebčanov priigrajo uvrstitev v izločilne boje elitne lige prvakov.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so že arhivirali nedeljsko zmago nad Zagrebom v ligi prvakov. Po njej so naredili velik korak proti osmini finala, po morebitni četrtkovi zmagi v hrvaški prestolnici ali vsaj osvojeni točki pa bi si bržkone že izborili nastop v izločilnih tekmah. Hrvaško-slovenski obračun se bo v zagrebški Areni pričel ob 18. uri.

Celje PL Liga prvakov Šport Celjani 15 sekund pred koncem potrdili zmago proti Zagrebu

Po sedmih odigranih tekmah je bolj ali manj jasno, da v elitni skupini A po kakovosti odstopajo Barcelona, PSG, Pick Szeged, Aalborg in Flensburg-Handewitt, v troboju za zadnje prosto mesto za osmino finala pa ima celjska ekipa tri točke prednosti pred Zagrebom in Elverumom.

Četrtkova tekma v zagrebški Areni bo 22. medsebojni obračun Celjanov in Zagrebčanov na veliki sceni. Le štiri dni po tekmi v Celju si bosta kluba ponovno stala nasproti, rokometaši Celja Pivovarne Laško pa bodo po težko prigarani zmagi v Zlatorogu s 24:22 na enajstem gostovanju iskali prvo zmago v Zagrebu.

Varovanci Tomaža Ocvirka so na prvi medsebojni tekmi prikazali izjemno borbeno predstavo, v odločilnih trenutkih pa tudi potrebno zbranost. V Zagrebu bodo skušali doseči nov mejnik in osvojiti obe točki, kar pa bo zelo težko. Na dosedanjih tekmah so devetkrat izgubili in le enkrat remizirali leta 2001.

"Zagrebčani so na prvi tekmi pokazali čvrsto igro, obramba 5-1 jim deluje odlično in nam je povzročala kar nekaj težav. Premor med tekmama je zelo kratek, eni in drugi ne moremo pripraviti velikih sprememb. Na povratni tekmi si želim popolno osredotočenost in odločenost svojih varovancev pri izvajanju nalog, hkrati pa želimo aktivirati vse naše rezerve z nedeljske tekme," je dejal celjski trener Tomaž Ocvirk.

"Nedeljska tekma v Celju je bila izjemno zahtevna. Na njej smo bili favoriti, pritisk je bil največji v tej sezoni. Žoga nam ni stekla, igrali smo počasi in imeli velike težave v igri z igralcem več. Upam, da bodo moji varovanci v Zagrebu bolj samozavestni na igrišču," je še dodal celjski strateg.

Eden od junakov nedeljske zmage nad Zagrebčani je bil vratar Klemen Ferlin, ki je pred tekmo dejal: "V Zagrebu nas čaka težja tekma. Do pozitivnega izida lahko pridemo s ponovitvijo naše nedeljske predstave v obrambi, največje rezerve pa imamo v napadu. Po psihološki in telesni plati je pred nami izjemno zahtevna tekma, zmagal pa bo tisti, ki si bo bolj želel uspeha in imel več sreče od nasprotnika. Odločale bodo malenkosti."

Celjani bodo v tem letu odigrali še tri tekme. Po četrtkovem dvoboju v Zagrebu bodo najprej 14. novembra gostili tekmece iz Szegeda, 1. decembra pa bodo gostovali v Elverumu. Nato bo sledil daljši premor zaradi januarskega evropskega prvenstva na Norveškem, Švedskem in v Avstriji, naslednje tekme pa bodo igrali šele februarja prihodnje leto, ko bodo doma gostili PSG in Barcelono, v gosteh pa se pomerili z Aalborgom in Flensburgom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.