Šport
949 ogledov

"Zmago smo dosegli z jaj...!"

Josip Šarac Profimedia
Celjski rokometaši so si na široko odprli vrata v izločilne boje lige prvakov.

Celjski rokometaši so prišli do prve zmage v Zagrebu. Ta je bila zanesljiva, domači na dvoboju nikoli niso vodili, izenačili so le sredi prvega polčasa. Celjani, ki so doslej zbrali šest točk, imajo tri kola pred koncem skupinskega dela pet točk prednosti pred Zagrebčani in tudi boljše medsebojno razmerje. Le čudež bi tako rešil četo Veselina Vujovića, pet točk za pivovarji pa zaostaja tudi Elverum, ki je sicer odigral tekmo manj.

Navdušenje v celjskem taboru po zmagi z 31:27 (14:11) je bilo razumljivo veliko. "To zmago smo dosegli z 'jajci'. Vse smo dali od sebe, tako kot smo se dogovorili. Nismo se ukvarjali z zunanjimi dejavniki, temveč bili zbrani na svojo igro. Bilo je težko, hitro smo imeli razliko in ni bilo lahko to držati ves čas. V pravih trenutkih so vsi, oba vratarja, igralci, dali svoj delež, v napadu smo igrali resnično dobro, dinamično, upali smo si in bili nagrajeni. To je potrditev dobrega dela, selekcije igralcev, potrditev timskega duha. Zato velike čestitke fantom. A moramo ostati na tleh. Zmaga je pomembna, a ne prinaša še napredovanja, potrebnega je še veliko dela, že v nedeljo pa nas čaka težka tekma v Slovenj Gradcu. Vse imamo v svojih rokah, a ničesar še nismo osvojili," je po veliki zmagi dejal trener celjske zasedbe Tomaž Ocvirk.

Celje PL Liga prvakov Šport Zgodovinska zmaga Celjanov nad Zagrebčani

"Po številnih poizkusih nam je uspelo in smo zmagali. Dobro smo bili pripravljeni fizično, psihično, taktično in to smo tudi pokazali na igrišču. V ključnih momentih smo zdržali, pokazali večjo kvaliteto in uresničuje se to, kar smo na začetku sezone napovedovali, da bomo vsako tekmo rastli, vedno bolj smo organizirani in z optimizmom lahko zremo v nadaljevanje lige prvakov," pa je menil David Razgor, ki je uspešno realiziral vse štiri celjske sedemmetrovke.

Hrvat Josip Šarac je za celjsko zasedbo dosegel 10 zadetkov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice