Na SP na 5 km Zupanova 15.

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Slovenska plavalka Teja Zupan je na svetovnem prvenstvu v Šanghaju osvojila petnajsto mesto na 5 kilometrov (pred tem je bila 14. na desetkilometrski razdalji).
Oglej si celoten članek

Na petkilometrski preizkušnji na SP v plavanju v Šanghaju je zmagala Švicarka Swann Oberson (1:00:39,7), za njo pa sta se uvrstili Francozinja Aurelie Muller (+0,4) in Američanka Ashley Grace Twichell (+0,5). Edina Slovenka na tekmi Teja Zupan je za Obersonovo zaostala 12,9 sekunde in osvojila 15. mesto. V moški konkurenci je na 5 km dolgi razdalji slavil Nemec Thomas Lurz (56:16,6), drugi je bil Grk Spyros Gianniotis (+0,8), tretji pa Rus Jevgenij Dracev (+1,9). Slovenija v tej konkurenci ni imela svojega predstavnika. Bosta pa Rok Kerin in Nika Kozamernik v soboto nastopila na 25 kilometrov.

Temperatura morja je bila v Šanghaju s 30 stopinjami vnovič na meji pravilnika Fina (do 31 stopinj Celzija). To pa 44 tekmovalk ni prestrašilo, tudi Zupanova je krenila odločno, a že v uvodu tekme prejela nekaj udarcev in padla na rep vodilne skupine. V nadaljevanju je začela spet dobivati mesta in bila po prvem krogu 18. V drugem 2,5 kilometra dolgem krogu so tekmovalke dvignile tem, tudi Zupanova, ki je dobila še tri mesta in za zmagovalko zaostala za slabih 13 sekund.

"S Tejinimi nastopi v Šanghaju sem zadovoljen, saj je dvakrat priplavala med prvih 16 na svetu. Zdaj jo čaka še nastop septembra na evropskem prvenstvu v Izraelu, takoj nato pa nove priprave za prihodnje leto, ko bosta na vrsti zadnji izbirni tekmi za nastop na olimpijskih igrah 2012 v Londonu," je po sklepni tekmi Zupanove povedal njen trener Alen Kramar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.