Šport
18 ogledov

Na SP na 5 km Zupanova 15.

sp v plavanju start 5 km Reuters
Slovenska plavalka Teja Zupan je na svetovnem prvenstvu v Šanghaju osvojila petnajsto mesto na 5 kilometrov (pred tem je bila 14. na desetkilometrski razdalji).

Na petkilometrski preizkušnji na SP v plavanju v Šanghaju je zmagala Švicarka Swann Oberson (1:00:39,7), za njo pa sta se uvrstili Francozinja Aurelie Muller (+0,4) in Američanka Ashley Grace Twichell (+0,5). Edina Slovenka na tekmi Teja Zupan je za Obersonovo zaostala 12,9 sekunde in osvojila 15. mesto. V moški konkurenci je na 5 km dolgi razdalji slavil Nemec Thomas Lurz (56:16,6), drugi je bil Grk Spyros Gianniotis (+0,8), tretji pa Rus Jevgenij Dracev (+1,9). Slovenija v tej konkurenci ni imela svojega predstavnika. Bosta pa Rok Kerin in Nika Kozamernik v soboto nastopila na 25 kilometrov.

Temperatura morja je bila v Šanghaju s 30 stopinjami vnovič na meji pravilnika Fina (do 31 stopinj Celzija). To pa 44 tekmovalk ni prestrašilo, tudi Zupanova je krenila odločno, a že v uvodu tekme prejela nekaj udarcev in padla na rep vodilne skupine. V nadaljevanju je začela spet dobivati mesta in bila po prvem krogu 18. V drugem 2,5 kilometra dolgem krogu so tekmovalke dvignile tem, tudi Zupanova, ki je dobila še tri mesta in za zmagovalko zaostala za slabih 13 sekund.

"S Tejinimi nastopi v Šanghaju sem zadovoljen, saj je dvakrat priplavala med prvih 16 na svetu. Zdaj jo čaka še nastop septembra na evropskem prvenstvu v Izraelu, takoj nato pa nove priprave za prihodnje leto, ko bosta na vrsti zadnji izbirni tekmi za nastop na olimpijskih igrah 2012 v Londonu," je po sklepni tekmi Zupanove povedal njen trener Alen Kramar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.