Na SP še dve reprezentanci

Foto: Profimedia Aaron Hughes
Nogometni reprezentanci Švice in Hrvaške sta se uvrstili na svetovno prvenstvo v Rusiji 2018.
Oglej si celoten članek

Na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij so Švicarji v Baslu igrali neodločeno 0:0 s Severno Irsko, pot na SP pa so si zagotovili z zmago na prvi tekmi v gosteh z 1:0. Švicarji so se na domačem terenu v dežju spretno prebili v sklepni del tekmovanja. Imeli so pobudo in premoč, ki pa je niso kronali z goli, blizu zaetka sta bila Blerim Džemaili in Xherdan Shaquiri.

A Severni Irci bi vendarle lahko na tekmi naredili več: že globoko v sodnikovem dodatku je namreč z glavo s kakšnih sedmih metrov meril Jonny Evans, vratar Yann Sommer je poletel v prazno, žogo pa je z golove črte izbil Ricardo Rodriguez in preprečil morebitna podaljška.

Tudi v Pireju gledalci niso videli nogometnega presežka. Hrvati so dobro branili dober izid iz Zagreba (4:1) in zaprli igro, Grki pa niso mogli napasti. Edini omembe vredni akciji sta bila vratnica Ivana Perišića ob koncu prvega dela, ko je diagonalno sprožil z roba kazenskega prostora, ter zadetek Dimitrisa Pelkasa v 78. minuti, ki pa so ga sodniki razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

Povratni dvoboj med Italijo in Švedsko (prvega so z 1:0 dobili Švedi) bo v ponedeljek v Milanu, med Irsko in Dansko, prva tekma se je končala brez golov, pa v Dublinu v torek.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.