Šport > Nogomet
193 ogledov

Na SP še dve reprezentanci

Aaron Hughes
Nogometni reprezentanci Švice in Hrvaške sta se uvrstili na svetovno prvenstvo v Rusiji 2018.

Na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij so Švicarji v Baslu igrali neodločeno 0:0 s Severno Irsko, pot na SP pa so si zagotovili z zmago na prvi tekmi v gosteh z 1:0. Švicarji so se na domačem terenu v dežju spretno prebili v sklepni del tekmovanja. Imeli so pobudo in premoč, ki pa je niso kronali z goli, blizu zaetka sta bila Blerim Džemaili in Xherdan Shaquiri.

A Severni Irci bi vendarle lahko na tekmi naredili več: že globoko v sodnikovem dodatku je namreč z glavo s kakšnih sedmih metrov meril Jonny Evans, vratar Yann Sommer je poletel v prazno, žogo pa je z golove črte izbil Ricardo Rodriguez in preprečil morebitna podaljška.

Tudi v Pireju gledalci niso videli nogometnega presežka. Hrvati so dobro branili dober izid iz Zagreba (4:1) in zaprli igro, Grki pa niso mogli napasti. Edini omembe vredni akciji sta bila vratnica Ivana Perišića ob koncu prvega dela, ko je diagonalno sprožil z roba kazenskega prostora, ter zadetek Dimitrisa Pelkasa v 78. minuti, ki pa so ga sodniki razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

Povratni dvoboj med Italijo in Švedsko (prvega so z 1:0 dobili Švedi) bo v ponedeljek v Milanu, med Irsko in Dansko, prva tekma se je končala brez golov, pa v Dublinu v torek.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.